Antena Meniu Search
x

Video 10 cupluri se vor căsători de Revelion, la Poarta Sărutului. Ce reguli trebuie să respecte tinerii

Primele căsătorii din noul an se vor oficia la Târgu Jiu, lângă Poarta Sărutului, chiar în această noapte. Este o tradiție de peste 20 de ani și tot mai multe cupluri aleg să se cunune lângă celebra capodoperă a lui Brâncuși.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 31.12.2023, 10:31

Vezi și

Vorbim în acest an despre 10 perechi care vor veni chiar şi de la peste 300 de kilometri distanţă să se cunune lângă Poarta Sărutului din Târgu Jiu. Sunt tineri din Bucureşti, Timiş, Braşov, Sibiu şi, evident, din judeţul Gorj. Au depus deja documentele necesare, au achitat şi o taxă în valoare de 600 de lei aşa că nu mai au prea multe emoţii. Imediat după focul de artificii vor fi oficiate cununiile.

Regulile care trebuie respectate

Mirii vor primi din partea municipalităţii flori, torturi şi şampanie. Din acest an s-au modificat şi regulile în ceea ce priveşte organizarea acestor evenimente. Mai exact, nuntaşii nu vor mai putea aduce la Poarta Sărutului niciun de fel de ornamente, arcade, covor roşu, mese sau scaune şi nici nu vor mai putea folosi artificii sau confetti.

De peste 20 de ani este tradiţia căsătoriilor de Revelion lângă capodopera lui Brâncuşi. Şi chiar dacă vorbim despre un monument realizat în cinstea eroilor care au căzut în Primul Război Mondial, oamenii care se căsătoresc aici spun că Poarta Sărutului le va purta noroc în căsnicie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » 10 cupluri se vor căsători de Revelion, la Poarta Sărutului. Ce reguli trebuie să respecte tinerii