Antena Meniu Search
x

Video 19 copii au fost intoxicaţi cu clor la un bazin de înot din Bucureşti. Mărturiile părinţilor îngroziţi: "O respiraţie şuierătoare şi o tuse cu o spumă albă. Avea saturaţie 83"

19 copii şi patru antrenori au fost la un pas de tragedie. Cu toţii s-ar fi intoxicat cu clor în timp ce erau la inot la Clubul Rapid din Capitală. După antrenamente au început să se simtă rau, să tuşească şi să se plângă de stări de moleşeală. Speriaţii, părinţii i-au dus de urgenţă la spital. Atât de gravă a fost situaţia, încât 10 dintre sportivi au avut nevoie de oxigen. Concentrația de clor din apă ar fi depășit de 6 ori limita normală.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 26.10.2021, 19:51

Vezi și

"A trebuit să stăm pe oxigen până vineri seara, destul de grav", a declarat mama unui copil intoxicat. E mărturia şocantă a uneia dintre mamele care şi-a văzut copilul cum zace în stare gravă pe un pat de spital. 19 copii, între 3 şi 10 ani, erau la cursurile de la bazinul Clubului Rapid. Şi toţi s-au simţit brusc rău. Instructorii care au venit cu copiii aici la antrenament spun că în momentul respectiv apa din bazin mirosea puternic a clor.

"După două ore de antrenamenta ieşit de acolo tuşind, cu o iritaţie pe piele şi apoi a trebuit să-l spitalizăm pentru că nu putea să respire", spune mama unui copil intoxicat. Diagnosticul medicilor a fost clar - bronşită şi pneumonie cauzate de un gaz toxic. Tot necazul ar fi pornit de la concentraţia de clor din apă, spune mama unuia dintre copii. Limita normală ar fi fost depăşită de aproape 6 ori, acuză ea. "Eu am înţeles de la instructori că ar fi fost DSP-ul şi ar fi trebuit să fie o limită de 0,8 şi a fost găsit undeva la 4", mai spune femeia.

12 copii au avut nevoie de ajutorul medicilor. 10 dintre ei au ajuns pe oxigen

12 copii au avut nevoie de ajutorul medicilor. 10 dintre ei au ajuns pe oxigen. Părinţii povestesc îngroziţi momentele de panică. "Am ajuns cu el acasă, tot drumul a transpirat, a tuşit. O respiraţie şuierătoare şi o tuse cu o spumă albă. Avea saturaţie 83", a declarat Diana Cristea, mama unui alt copil intoxicat. Alături de copii a fost internat şi unul dintre antrenori. Speriaţi de numărul mare de internări, cei de la spitalul Grigore Alexandrescu au alertat poliţia.

"Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu", a declarat Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Momentan, inspectorii sanitari fac cercetări. Micii sportivi care au trecut prin clipele de coşmar nu sunt legitimaţi la Clubul Rapid. Culoarele de înot sunt închiriate către alte cluburi. Momentan, până când se va stabili exact ce a dus la acest necaz, clubul rămâne închis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » 19 copii au fost intoxicaţi cu clor la un bazin de înot din Bucureşti. Mărturiile părinţilor îngroziţi: "O respiraţie şuierătoare şi o tuse cu o spumă albă. Avea saturaţie 83"