Antena Meniu Search
x

Mai mulţi copii au ajuns la urgenţă, după ce s-au intoxicat cu clor la un bazin din Sectorul 6. Unitatea a fost închisă

Mai mulţi copii din Bucureşti au ajuns la urgenţă, după ce s-au intoxicat cu clor la un bazin din Sectorul 6. Potrivit DSP, unitatea era închisă din data de 19 octombrie.

de Monica Palade

la 26.10.2021, 16:21

Mai mulţi copii au ajuns la urgenţă, după ce s-au intoxicat cu clor la un bazin din Sectorul 6. Unitatea a fost închisă - Shutterstock

Copiii s-au simţit rău după antrenamente făcute într-o piscină din Sectorul 6. Poliția Capitalei anunță că pe 19 octombrie a fost sesizată de către un spital că la camera de gardă au fost aduși trei copii cu simptomatologie specifică unei expuneri la vapori de clor. Primele date au arătat că minorii au participat la antrenamente de înot, la un bazin din sectorul 6.

„Au fost declanșate cercetări, din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, transmite sursa citată.

Ulterior, același spital a informat poliția că alți copii au fost prezentați la camera de gardă, cu aceleași simptome. Au fost prelevate probe de apă din bazin, fiind sesizată și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Cercetările sunt continuate de Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Unitatea a fost închisă

Potrivit DSP, unitatea din sectorul 6 a fost închisă la scurt timp după incident. "A fost efectuată o verificare la fața locului. Unitatea era închisă din data de 19.10 2021. Se efectuau lucrări de verificare a instalatiei de ventilatia si a instalației de recirculare si clorinare automatizata a apei din bazin.La finalizarea acestor verificari se vor recolta probe de apa pt analiza fizico-chimica si microbiologica. In functie de rezultate se vor lua măsurile ce se impun", spune DSP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mai mulţi copii au ajuns la urgenţă, după ce s-au intoxicat cu clor la un bazin din Sectorul 6. Unitatea a fost închisă