Antena Meniu Search
x

Foto 22 de pasageri ai zborului Madrid-Sibiu, plasați în carantină. Câinele de miros a depistat un bolnav de COVID

Autorităţile au depistat, la zborul de vineri seară Madrid-Sibiu, persoane infectate cu noul coronavirus, anunţă IGPR. Din 151 de pasageri, 22 au fost plasaţi în carantină şi o persoană în izolare. Câinele de miros Covid a semnalat trei oameni infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Din cei trei, una avea schema completă de vaccinare făcută, a doua a avut rezultat negativ la COVID, iar a treia a prezentat dovada că a trecut prin boală.

de Redactia Observator

la 07.08.2021, 12:09

câine de miros de pe Aeroportul Sibiu
22 de pasageri ai zborului Madrid-Sibiu, plasați în carantină după ce câinele de miros a depistat un bolnav de COVID - Sibiu International Airport via Facebook

„Seara trecută, la zborul W6 3778 MADRID-SIBIU, dintre cei 151 de călători,  22 au fost plasaţi în carantină si o persoană în izolare. Câinele de miros Covid a semnalat 3 persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Primul pasager semnalat a fost  plasat în izolare, fiind depistat de câinele nostru antrenat, ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP,  acesta a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la UPU Sibiu, pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare a bolii. De asemenea, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv, avea cele 2 doze de vaccin făcute”, arată un comunicat de presă al IGPR.

Conform sursei citate, „a doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată, a fost testată - rezultatul fiind negativ. Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5. Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieşire din boală, din data din 17.07.2021”.

Proiect-pilot pe Aeroportul din Sibiu - câini specializați în depistarea COVID-19

Pe 15 iulie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat derularea proiectului pilot privind detectarea, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 cu ajutorul câinilor special antrenaţi.

Astfel, CNSU a aprobat derularea unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 22 de pasageri ai zborului Madrid-Sibiu, plasați în carantină. Câinele de miros a depistat un bolnav de COVID