Antena Meniu Search
x

Video 2021, anul revenirii pentru piaţa muncii. Cererea de forţă de muncă e tot mai mare: cele mai căutate domenii

Record pe piaţa muncii! Peste 300 de mii de joburi noi au fost disponibile în primele zece luni ale acestui an, mult mai multe faţă de anul precedent.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 08:31

Vezi și

Domeniile în care s-au făcut angajări masive sunt retail, industria alimentară sau IT, cu peste 3.800 de poziţii noi doar luna trecută. Specialiştii au ajuns la concluzia că este anul revenirii pentru piaţa muncii, un motiv în plus ca românii să nu mai aleagă calea străinătăţii.

Şi în transport sau prestări servicii s-a înregistrat o creştere semnificativă a locurilor de muncă disponibilă. Aplicarea pentru un job în străinătate a fost la nivel unic luna trecută - 1,5%. În primele 10 luni ale anului 2021 s-au înregistrat peste 300.000 de joburi noi, cu o creştere de 10.000 faţă de tot parcursul anului trecut. Printre acestea s-au numărat şi joburile de acasă. În premieră, zonele Cluj, Timişoara sau Braşov au depăşit Bucureşti la capitolul noi angajaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » 2021, anul revenirii pentru piaţa muncii. Cererea de forţă de muncă e tot mai mare: cele mai căutate domenii