Antena Meniu Search
x

Video 2024 ar putea începe cu o grevă uriaşă. Sanitas ameninţă să blocheze tot sistemul medical cu printr-o grevă generală

2024 ar putea începe cu o grevă care să blocheze sistemul de Sănătate. Reprezentanţii Sanitas ameninţă cu declanşarea conflictului colectiv de muncă, pentru că doar o parte dintre angajaţii direcțiilor de sănătate publică vor primi majorarea salarială promisă de executiv.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 29.12.2023, 13:33

Vezi și

Vorbim despre o posibilă grevă generală în sistemul de Sănătate începând cu finalul lunii ianuarie 2024. Conflictul a început încă dinainte de Sărbători, atunci când membrii Sanitas s-au apucat de strâns semnături, iar data limită este 18 ianuarie 2024. Oamenii sunt nemulţumiţi în primul rând pentru că în Direcţiile de Sănătate Publică, acolo unde este grevă de o lună deja, vor primi măriri salariale doar unii angajaţi. Mai exact, 1.800 şi 4.000 de angajaţi, primesc salarii mai mari doar cei care sunt consideraţi angajaţi publici, nu şi cei care sunt angajaţi efectiv în sistemul medical.

Memebrii Sanitas spun că sunt probleme în întreg sistemul de Sănătate. Sunt şi alţi angajaţi din spitale sau policlinici care au salarii foarte mici, iar din acest motiv se prezintă foarte puţini oameni la interviurile de angajare pentru posturile scoase la concurs. Dacă această grevă va fi declanşată la finalul lunii ianuarie, vor fi afectaţi bolnavii care nu sunt urgenţe medicale. Această grevă înseamnă că angajaţii din sistemul medical vor fi obligaţi să asigure doar urgenţele medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » 2024 ar putea începe cu o grevă uriaşă. Sanitas ameninţă să blocheze tot sistemul medical cu printr-o grevă generală