Antena Meniu Search
x

Video 25.000 de oameni iau parte la parada de la Alba Iulia. Fasolea cu ciolan va fi înlocuită cu 5.000 de porţii de varză cu cârnaţi

1 Decembrie 1918... ziua în care în Cetatea Alba Iulia s-a semnat cea mai importantă filă din cartea neamului românesc: Marea Unire. Astăzi, la 105 ani distanţă, cuvintele care au pecetluit destinul României s-au auzit din nou. Momentul a fost urmat de o rugăciune. Parada din Alba Iulia va începe la ora 15. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.12.2023, 15:58

Vezi și

Se simte la fiecare pas atmosfera de sărbătoare în oraşul Marii Uniri, unde pe parcursul întregii zile vor avea loc reconstituiri ale unor evenimente din urmă cu 105 ani, atunci când aici la Alba-Iulia, Transilvania s-a unit pe veci cu patria mamă, România. În acest moment a început citirea Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia și Rugăciune de mulțumire Monumentul Unirii, dar tot aici la Monumenti Marii Uniri vor avea loc şi depuneri de coroane. 

25.000 de oameni vor lua parte la parada de la Alba Iulia

Cel mai aşteptat moment de către cei aproape 25.000 de oameni care au ales să petreacă Ziua Naţională în oraşul Marii Uniri va fi parada militară de la ora 15.00, cea mai mare de la centenar încoace. Vor putea fi văzuţi în defilare peste 1.000 de militari, jandarmi, poliţişti şi nu numai, cărora li se vor alătura şi militari polonezi şi francezi detaşaţi în România. Pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, în cadrul paradei îşi va face apariţia tehnica de luptă a Armatei Române, vor fi transportoare blindate, dar şi alte mijloace terestre.

De asemenea, vom putea vedea pe cerul oraşului elicoptere militare, avioane IAR-Şoim şi celebrele avioane de luptă F-16. Totul se va încheia cu un foc de artificii, dar şi cu o masă populară, peste 5.000 de porţii de varză cu cârnaţi au pregătit autorităţile de aici din Alba-Iulia pentru toţi cei veniţi în oraşul Marii Uniri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » 25.000 de oameni iau parte la parada de la Alba Iulia. Fasolea cu ciolan va fi înlocuită cu 5.000 de porţii de varză cu cârnaţi