Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 60 de câini fără stăpân, eutanasiaţi în Târgu Jiu. Zeci de oameni spun că adăpostul nici măcar nu ar fi încercat să îi dea spre adopţie

Revoltă în Târgu Jiu după ce 60 de câini fără stăpân au fost eutanasiaţi. Iubitorii de animale fac acuzaţii grave: ei spun că adăpostul în care se aflau animalele nu a respectat legea. Mai exact nu ar fi încercat să dea căţeii spre adopţie înainte de a-i ucide. Evident, reprezentanţii asociaţiei se apără şi spun că totul a fost făcut ca la carte. Doar că oamenii nu vor să adopte maidanezi. Aşa se face că animalele stăteau deja de peste 200 de zile în adăpostul arhiplin.

de Diana Speretoiu

la 14.08.2024 , 14:33

Legea prevede că un câine fără stăpân pote fi eutanasiat după 14 zile lucrătoare de la momentul în care a fost adus în padoc dacă nu este revendicat sau adoptat, dar nu în orice condiţii, pentru că sunt mai multe reguli ce trebuie să fie respectate pentru că până la a ajunge la decizia radicală. Autorităţile responsabile trebuie să organizeze târguri de adopţii, să posteze fotografii şi termene pentru fiecare căţel.

Câinii ar fi petrecut 200 de zile în adăpost

Acest lucru, susţin iubitorii de animale din Târgu Jiu, nu s-ar fi întâmplat, ba mai mult, acuză aceştia, nu ar fi fost respectată procedura eutanasierii şi nici medicii veterinari din cadrul unei asociaţii pentru protecţia animalelor nu ar fi avut acces în padoc. Pe partea cealaltă, asociaţia care se ocupă de câinii fără stăpân susţine că totul a fost legal că mulţi dintre patrupezii care au fost eutanasiaţi ar fi stat în adăpost mai bine de 200 de zile. Adăpostul din Târgu Jiu are o capacitate de 500 de locuri şi este arhiplin.

Vezi și

Revoltaţi după ce au aflat că 60 de animale fără stăpân au fost eutanasiate, zeci de oameni au depus sesizări la poliţie. Oamenii legii fac acum verificări şi au deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor fără drept.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » 60 de câini fără stăpân, eutanasiaţi în Târgu Jiu. Zeci de oameni spun că adăpostul nici măcar nu ar fi încercat să îi dea spre adopţie