Antena Meniu Search
x

Video A început recensământul populaţiei. Ce riscă persoanele care refuză să îşi dea datele personale

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor începe de astăzi cu etapa autorecenzării. Formularele pot fi accesate online de orice doritor până pe 15 mai.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 14.03.2022, 07:56

Vezi și

La recensământ poate participa orice persoană, indiferent de cetăţenie, cu condiţia să stea în România pentru o perioadă de 12 luni.

Procedura este simplă, trebuie accesată platforma recensamantromania.ro, se completează un formular de preînregistrare, în urma completării persoana primeşte un link, unde sunt completate datele persoanei în cauză şi ale membrilor gospodăriei.

Amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei

Acest lucru se poate întâmpla de pe orice dispozitiv electronic. Vorbim de două proceduri: autorecenzarea, fie recenzarea asistată care se face în spaţiile puse la dispoziţie de fiecare primărie şi se face cu ajutorul recenzorilor.

Cei care recurg la autorecenzare primesc o zi liberă plătită de stat, iar pe de altă parte persoanele care refuză să furnizeze informaţii sau  furnizează informaţii inexacte sau incomplete sunt pasibile de amendă între 1.000 şi 3.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » A început recensământul populaţiei. Ce riscă persoanele care refuză să îşi dea datele personale