Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A murit Nicu Covaci. Liderul trupei Phoenix avea 77 de ani şi fusese operat pe creier

Nicu Covaci a murit. Liderul trupei Phoenix a fost operat în luna martie pe creier.

de Redactia Observator

la 02.08.2024 , 22:54

A murit Nicu Covaci. Liderul trupei Phoenix avea 76 de ani
- Inquam Photos / Virgil Simonescu

Artistul a fost internat la ATI a Spitalului Județean Timisoara, luna trecută, după ce s-a simțit rău. La 77 de ani, Nicu Covaci a trecut prin momente grele în 22 martie, când a ajuns la Spitalul Județean Timișoara, unde a fost operat. De atunci, starea de sănătate a lui Nicu Covaci a evoluat bine. În ultima perioadă, artistul era internat într-un centru de îngrijiri. Recent, colegii lui Nicu Covaci anunțau că starea de sănătate a acestuia „nu se îndreaptă deloc spre bine”. Tratamentul postoperatoriu nu a putut fi terminat din cauza unor „complicații”.

Anunuţul, făcut de directorul Spitalului Judeţean din Timişoara

"De azi ne-aşteaptă, Dincolo, / Cel Ce Ne-a Dat Nume / Prin TOT ce ne-a lăsat Moştenire, / Nicu Covaci este, de azi, / Pururi, / NEMURITOR", au scris membrii trupei pe pagina de Facebook Phoenix Transsylvania. Nicu (prenume real Nicolae - n.r.) Covaci, fondatorul trupei Phoenix, s-a născut la 19 aprilie 1947, în Timişoara.

Articolul continuă după reclamă

”Acum, când în Parcul Rozelor din Timişoara se desfăşoară Opera-rock «Meşterul Manole», purtat de această muzică sublimă, s-a înălţat spre cer sufletul celui care a fost şi va rămâne NICU COVACI. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească”, a scris, la rândul său, pe Facebook, directorul Spitalului Judeţean din Timişoara, Dorel Săndesc.

Compozitor, chitarist, pictor şi grafician, Nicu Covaci a studiat din copilărie pianul, acordeonul, dar şi limbile străine. Apoi a învăţat să cânte la muzicuţă şi a luat lecţii de chitară. A studiat la Liceul de Arte Plastice şi la Institutul de Arte Plastice din Timişoara, conform blogului personal, www.nicucovaci.wordpress.com.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » A murit Nicu Covaci. Liderul trupei Phoenix avea 77 de ani şi fusese operat pe creier