Antena Meniu Search
x

Video "A treia oară a trecut un copil pe trecere şi nu l-am văzut". Motivele pentru care tinerii pică examenul auto: în Galaţi, nici măcar o treime dintre elevi nu au luat permisul

Permisul de conducere este un test important pentru orice tânăr, însă, nu toţi reuşesc şi să-l treacă cu succes. Lipsa de seriozitate, emoţiile şi lipsa de pregătire par principalele motive. La Galaţi, statistica în primele trei luni ale acestui an arată faptul că nici măcar o treime dintre elevi nu au reuşit să obţină permisul auto. 

de Redactia Observator

la 24.04.2023, 18:24

Vezi și

Zeci de elevi ai școlilor de șoferi așteaptă sa urce la volan însoțiți de polițistul exameninator. Se face prezența, iar emoțiile sunt uriașe. La Galaţi, statistica arată că nici două treimi din candidaţi nu reuşesc să promoveze proba practică din prima încercare. 

Dragoş Damian, profesor legislaţie: Dorinţa nu e atât de mare de a obţine permisul de conducere că munca pe care o depun ei e insuficientă. Doar să vii la şcoală, să-ţi ţi cafeaua pe masă şi să priveşti un pic la ce spune domnul acela, e un pic cam complicat (n.r. să iei permisul).  

Candidat: Probabil de la emoţii. Şi că prima dată nu ştii cum e, cum să te comporţi să zic aşa. Poate te intimidează examinatorul. Fiecare are o reacţie diferită.

Doar o treime dintre candidaţi reuşesc să obţină permisul de conducere

Pe acelaşi subiect

Iulian este unul dintre cei care s-au prezentat pentru a treia oară la proba practică. 

Iulian: În primă fază am călcat linia continuă, prima dată când am dat, nu am fost atent, iar a doua oară am nimerit într-o zi unde era aglomeraţie în oraş, era şcoala altfel, şi a trecut un copil pe trecerea de pietoni, nu l-am văzut, maşini foarte multe, asta a fost.

Nu doar emoţiile îi fac pe cursanţi să greşescă. Instructorii consideră că şi orele de practică sunt insuficiente. 

Laurenţiu Stoica, instructor auto: Cele 15 şedinţe nu sunt de ajuns oricum. Sunt făcute după o programă, probabil, dacă în viitor se va mări numărul de şedinţe, dar nu neapărat poţi să spui că eşti şofer după 15 şedinţe. 

Examenul teoretic pare să fie cumpăna cea mai mare. Aici, nici jumătate nu reuşesc să treacă mai departe la proba practică. 

Liviu Dan Pohrib, șef DRPCIV Galaţi: Repetă examenul de foarte multe ori. Avem candidaţi care dau şi de zece ori, chiar până să expire dosarul. 

Statistica în primele trei luni ale acestui an arată şi mai mult lipsa de pregătire a elevilor. Dintre toţi candidaţii, nici măcar o treime nu reuşesc să obţină permisul auto la Galaţi. 

Dragoş Damian, profesor legislaţie: La sală, ce face elevul acasă? Stă toată ziua pe internet şi face chestionare. Cine trece primul? Maşina roşie. De ce? Că aşa ţine el minte din întrebarea pe care a făcut-o ieri. Poate mai e şi noroc. Mult noroc.

La nivel naţional cifrele sunt asemănătoare. Doar o treime dintre candidaţi reuşesc să obţină permisul de conducere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "A treia oară a trecut un copil pe trecere şi nu l-am văzut". Motivele pentru care tinerii pică examenul auto: în Galaţi, nici măcar o treime dintre elevi nu au luat permisul