Antena Meniu Search
x

Video Diferenţa de preţ între benzină şi motorină, din ce în ce mai mică. Economiştii avertizează să nu ne îmbătăm cu apă rece

Diferenţa de preţ între benzină şi motorină este din ce în ce mai mică, după o perioadă lungă în care a doua era mult mai scumpă. Dacă motorina s-a întors la preţul din februarie anul trecut, benzina rămâne scumpă. În timp ce şoferii spun că ar mai fi loc de ieftiniri, economiştii avertizează să nu ne îmbătăm cu apă rece.  

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 21.04.2023, 21:46

Vezi și

După mai bine de un an, motorina a revenit sub pragul de 7 lei pe litru.

Alexandra Marin, reporter Observator: Săptămâna acesta românii au avut parte de o surpriză plăcută la pompă trei zile consecutive. De miercuri şi până astăzi, un litru de motorină s-a ieftinit cu 19 bani, iar cel de benzină cu aproximativ 10 bani.

Benzina este semnificativ mai scumpă faţă de începutul anului

Pe 1 ianuarie costa 6 lei şi 39 de bani, deşi nu se mai aplica reducerea de 50 de bani impusă de stat la finalul anului trecut. Diferenţa este tot mai mică între benzină şi motorină. Doar 16 bani pe litru, faţă de peste un leu acum două luni. 

Adrian Negrescu, consultant economic: Preţurile pe care le vedem acum la pompă pot fi efemere. În perspectiva următoarelor luni, acestea ar putea creşte, mai ales că benzinarii români sunt nevoiţi să aducă tot mai multe produse petroliere din import, la preţuri semnificativ mai mari decât al celor din Rusia, de unde livrările au fost stopate pe fondul embargoului.

Ieftinirea motorinei, carburant folosit mult pe plan industrial, este motivată de scăderea consumului pe plan internaţional, din cauza încetinirii creşterii economice în multe ţări ale lumii. România consumă anual peste 7 milioane de tone de carburanți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Diferenţa de preţ între benzină şi motorină, din ce în ce mai mică. Economiştii avertizează să nu ne îmbătăm cu apă rece