Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Abonamente de 6 luni pentru 12 lei. Frauda online care vizează companiile de transport public din marile oraşe din România

Atenţie la conturile de pe reţelele de socializare! O pagină falsă de Facebook, care a preluat identitatea companiei de transport în comun din Constanţa, promovează un anunţ fals. Contul fake, numit "Cardul de transport public Constanța", anunţă abonamente de 6 luni pentru suma de 12 lei. Iar, ca totul să pară credibil, există chiar şi comentarii la postare. Însă atenţie! este o încercare de fraudare. Astfel de tentative s-au încercat și în Iași, Brașov și Cluj.

de Cristina Niță

la 22.08.2024 , 22:53

Pagina falsă de Facebook se numeşte "Cardul de transport public Constanța" şi foloseşte sigla CT Bus. Aceasta promovează vânzarea de carduri de călătorie, tip abonament, pe 6 luni pentru suma de doar 12 lei. În realitate, un astfel de abonament costă 625 de lei, pe toate liniile de transport.

Pe pagina falsă, oamenii sunt îndemnaţi să acceseze un link şi să-şi completeze acolo datele personale. Pentru a părea cât mai credibil există şi comentarii false. Cei care încearcă să păcălească publicul au şi sponsorizat postarea pentru ca mesajul să ajungă la cât mai multe persoane.

Vezi și
Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Abonamente de 6 luni pentru 12 lei. Frauda online care vizează companiile de transport public din marile oraşe din România