Antena Meniu Search
x

Ultimele informaţii despre tânăra arsă în teribilul accident din Capitală. Sora ei va fi condusă pe ultimul drum

Imaginile filmate la un accident grav, în Bucureşti, deschid din nou discuţia despre cât de pregătiţi suntem să salvăm oameni.

Vezi și

Imaginile filmate la un accident grav, în Bucureşti, deschid din nou discuţia despre cât de pregătiţi suntem să salvăm oameni. Lângă o maşină care ardea cu flăcări uriaşe, două tinere au zăcut pe asfalt timp de aproape 20 de minute. Ambulanţa a sosit greu. Iar oamenii au preferat să transmită live pe Facebook scenele şocante decât să se apropie de victime.

Două surori, rănite grav şi arse, zac în agonie pe asfalt. Paula nu mai respiră. Dar Camelia dă semne de viaţă. Oamenii nu ştiu cum să intervină, iar salvatorii nu mai ajung.

Şoferiţa se îndrepta către şoseaua Baicului şi a intenţionat să vireze stânga pe această stradă, fără să ia în calcul însă autoturismul care venea din sens opus. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina în care se aflau cele două victime s-a aprins pe loc.

Impactul a fost atât de puternic, încât unul dintre fluidele inflamabile ale maşinii a intrat în contact cu o porţiune caldă, fierbinte, a motorul, a eşapamentului, explică specialiştii.

Focul a cuprins şi alte patru maşini parcate. Cele două surori au fost scoase din flăcări chiar de şoferul care le-a lovit. Pentru că era băut, bărbatul de 40 de ani a fugit apoi. S-a întors mai târziu, iar poliţiştii l-au dus direct la audieri. 

Primii care au ajuns la locul tragediei au fost pompierii. După aproximativ 10 minute, spun martorii. Ambulanţa cu medic însă, a întârziat 20 de minute. Maşina de intervenţie de la cel mai apropiat sediu era stricată în curte.

Şeful DSU, Raed Arafat, a cerut o anchetă internă. 

RAED ARAFAT, secretar de stat MAI:

Încadrarea în timpii prevăzuţi la nivel legal, adică pentru echipele de terapie mobilă intensivă de 15 minute în zonele urbane în 90 la sută din cazuri şi pentru echipele de prim ajutor de 8 minute în 90% din cazuri asta a fost realizat... în mare parte. Nu ascundem faptul că avem în unele unităţi maşinile defecte, poate că nu erau maşini în apropiere.

Accidentul a dat naştere unor noi controverse. 

Cele două fete au fost sustrase din autoturism şi lăsate la câţiva metri de maşina în flăcări, pe asflat. De pe margine, oamenii priveau şi transmiteau pe internet nenorocirea. 

Keren Rosner, psiholog:

Cred că este vorba de un individualism accentuat, persoanele nu se mai implică. Au impresia că alţii trebuie să facă lucrurile. Mai important este ce am trăit eu să arăt celorlalţi decât să ajut o fiinţă umană.

Tânăra de la volan, în vârstă de 26 de ani, este internată la spitalul Floreasca în stare critică. Pentru sora ei, se fac pregătiri de înmormântare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ultimele informaţii despre tânăra arsă în teribilul accident din Capitală. Sora ei va fi condusă pe ultimul drum