Antena Meniu Search
x

Acesta este Raiul! Secretul cascadei cu cea mai albastră apă din lume

Costa Rica se poate mândri cu una dintre cele mai frumoase cascade de pe mapamond! Se numeşte Rio Celeste şi este situată în Parcul Naţional Tenorio Volcano

Deşi drumul către această minunăţie a naturii este unul pavat cu multe dificultăţi, maimuţe şi broaşte, momentul în care ajungi la destinaţie este unul de neimaginat!

Azuriul sau turcoazul lăptos al apelor, aşa cum pare în funcţie de momentul zilei, reprezintă "momeală" perfectă pentru turişti din întreaga lume, dornici să se scufunde în această adevărată minune a naturii. De-a lungul timpului s-au făcut mai multe teste pentru a găsi secretul apei azurii din Rio Celeste, care se formează la confluenţa cu râurile Quebrada Agria şi Río Buenavista.

Iniţial s-a avansat ipoteza bacteriilor termale. Dar râul fiind localizat într-o zonă vulcanică, s-a ajuns la concluzia că de vină pentru formarea acestei bijuterii naturale sunt anumite minerale care stau suspendate în apă şi reflectă lumina. Cu alte cuvinte, particulele de siliciu coloidal ar fi dus la colorarea apei în turcoaz.

Dar nici această explicaţie nu a fost de ajuns! Răspunsul a venit după ce oamenii de ştiinţă au testat şi pH-ul apei şi au înţeles că în timp ce Quebrada Agria are un pH de 3.1 (la fel de acid ca o portocală), Rio Buenavista se prezintă cu un pH mai degrabă neutru, de 6.8. Iar atunci când apa cu pH acid se întâlneşte cu cea care are pH neutru, particulele de silicat de aluminiu se unesc inclusiv cu cele din Rio Celeste şi rezultă o concentraţie suficient de mare de minerale pentru ca totul să se transforme într-un adevărat colţ de Rai!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Acesta este Raiul! Secretul cascadei cu cea mai albastră apă din lume