Antena Meniu Search
x

Video Acţiune de amploare pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de ţigări. Şeful Poliţiei Române, implicat direct

Vestul ţării arată astăzi ca şi cum ar fi în stare de asediu. În Arad sunt filtre la intrările şi ieşirile din oraş, iar în alte opt judeţe s-au făcut zeci de percheziţii monitorizate din aer de elicopterele poliţiei. Vizaţi au fost contrabandiştii de ţigări.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 13.07.2021, 13:59

Vezi și

Descinderile vin în contextul în care în Arad, în urmă cu mai bine de o lună si jumătate, a fost asasinat un om de afaceri într-un atentat cu bombă. Atunci una dintre ipoteze a fost legătura victimei cu traficanţii de ţigări.

Rând pe rând, 90 de persoane vor fi audiate în total, fie la sediul Inspectoratului de Poliţie Arad, fie la structura centrală a DIICOT. Sunt prezenţi poliţişti din toate structurile, inclusiv de la Jandarmerie, din toate judeţele ţării. Este o acţiune extrem de importantă ce vizează o grupare de traficanţi de ţigări ce numără peste 100 de membri.

Ei şi-ar fi procurat marfa din ţări precum Serbia, Ucraina sau Republica Moldova. O parte dintre aceste ţigări rămâne pe piaţa din România, restul era trimis la export în Italia, Germania, Franţa sau Marea Britanie. Doar în Marea Britanie, autorităţile engleze au calculat un prejudiciu de 10 lire sterline. Pentru transportul ţigărilor se foloseau autotrenuri ce ar aparţine mai multor societăţi de transport.

Liderul traficanţilor din Arad, extrem de cunoscut în zonă, nu a fost găsit în această dimineaţă la domiciliul său. Surse din anchetă spun că avea informaţii despre această acţiune şi a părăsit locuinţa cu două ore înainte ca poliţiştii să sosească. La această acţiune participă inclusiv inspectorul şef al Poliţiei Române, Benone Matei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Acţiune de amploare pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de ţigări. Şeful Poliţiei Române, implicat direct