Antena Meniu Search
x

Acuzații grave la Spitalul "Sf. Pantelimon" din Focșani, după moartea unei fete de 17 ani care a făcut cezariană

Trei medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului în cazul unei adolescente de 17 ani decedată după o operaţie de cezariană, poliţiştii vrânceni efectuând, miercuri, în acest caz mai multe percheziţii la unitatea medicală şi la locuinţele unor persoane, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.11.2022, 18:12

medici in combinezon
Acuzații grave la Spitalul "Sf. Pantelimon" din Focșani, după moartea unei fete de 17 ani care a făcut cezariană - Shutterstock (imagine ilustrativă)

"La data de 19 iulie 2022, s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani o cauză penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin 2 din Codul Penal. În fapt, s-a reţinut că, la data de la 16 iulie 2022, o minoră în vârstă de 17 ani a decedat în cadrul secţiei chirurgie din cadrul SJU Focşani, urmare a unor complicaţii survenite după o procedură medicală de naştere prin cezariană. În cauză s-a început urmărirea penală in rem şi in personam faţă de un număr de trei persoane, medici în cadrul unităţii spitaliceşti anterior amintite, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului prevăzute de art. 192 alin. 2 din CP, art. 321 alin 1 CP din codul penal şi articolul 261 aliniat unu din codul penal", se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de Pachetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

Potrivit sursei citate, miercuri, poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea au pus în executare şapte mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele unor persoane precum şi la sediul SJU Focşani. Acţiunea a avut loc sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor urmărite şi pentru aflarea adevărului în cauză în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate, se mai afirmă în comunicatul menţionat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Acuzații grave la Spitalul "Sf. Pantelimon" din Focșani, după moartea unei fete de 17 ani care a făcut cezariană