Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aeroportul Otopeni din Capitală, explicaţii după ce o bucată de pistă s-ar fi desprins la decolarea unui Boeing 747

Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti transmite că suprafaţa unei piste de pe Otopeni a fost înlocuită până prezent în proporţie de 80%

de Redactia Observator

la 02.04.2018 , 18:45

Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti transmite că suprafaţa unei piste de pe Otopeni a fost înlocuită până prezent în proporţie de 80%, în urma unor informaţii care susţin că o bucată de asfalt s-ar fi desprins în urma decolării unui Boeing 747.

Suprafaţa de rulare a pistei  08R-26L, de pe Aeroportul Otopeni, a fost înlocuită până în prezent în proporţie de 80%, în urma unui program de reparaţii curente derulat în ultimii ani la această pistă, precizează reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

   Aceste precizări vin în urma unor informaţii apărute în mass-media, conform cărora 'o bucată din pistă s-a dizlocat complet' şi 'mai bine de o oră, Aeroportul Internaţional Henri Coandă a fost complet închis traficului aerian'.

Articolul continuă după reclamă

   'La decolarea de pe pista 08R a cursei El-Al de vineri, 30 martie, operată cu o aeronavă Boeing 747-400, s-a produs o exfoliere a statului asfaltic de uzură, cu o grosime de 0,6 cm. Acest tip de aeronavă operează, conform certificatului de autorizare emis de AACR, cu măsuri speciale. Astfel, conform procedurii în vigoare, imediat după decolare a fost efectuat controlul special pe suprafaţa pistei şi, ca urmare, s-a intervenit pentru eliminarea neconformităţii în vederea desfăşurării în siguranţă a traficului aerian. În 10 minute, traficul a fost redirecţionat către pista 08L, siguranţa în exploatare nefiind afectată', explică CNAB într-un comunicat.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Aeroportul Otopeni din Capitală, explicaţii după ce o bucată de pistă s-ar fi desprins la decolarea unui Boeing 747