Antena Meniu Search
x

"Afacerea" născocită de un escroc din Bacău. Îi păcălea pe bătrâni cu sume mici de bani pentru a obține telefoane scumpe

Un bărbat în vârstă de 47 ani, din municipiul Bacău, a fost reţinut de poliţişti sub acuzaţiile de şantaj şi înşelăciune cu un prejudiciu de 72.000 lei, a informat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 15:48

portofel gol
"Afacerea" născocită de un escroc din Bacău. Îi păcălea pe bătrâni cu sume mici de bani pentru a obține telefoane scumpe - Shutterstock (arhivă)

"Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada aprilie - iulie 2023, un bărbat în vârstă de 47 ani, din municipiul Bacău, ar fi abordat şi indus în eroare patru persoane cu vârste cuprinse între 53 şi 74 de ani, pe care le-ar fi determinat să achiziţioneze telefoane mobile în rate, din mai multe magazine din localitate, prejudiciul creat fiind de 72.000 lei. Bărbatul le-ar fi oferit în schimb sume de bani cu mult sub valoarea reală a dispozitivelor, totodată promiţându-le că va achita ratele", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agentul şef adjunct Gabriel Dumitrache.

Ulterior, suspectul nu a achitat ratele şi ar fi şantajat persoanele păgubite să nu sesizeze poliţia. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Bacău. Suportul tehnic a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Bacău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Afacerea" născocită de un escroc din Bacău. Îi păcălea pe bătrâni cu sume mici de bani pentru a obține telefoane scumpe