Antena Meniu Search
x

Aglomerație la granițele țării. Românii din Diaspora se întorc la muncă

E trafic intens la toate graniţele ţării! Românii care şi-au petrecut sărbătorile acasă se întorc la muncă în străinătate. Au de trecut însă testul răbdării în cozi kilometrice pe şosele, dar şi pe aeroroporturile sufocate de pasageri.

de Redactia Observator

la 03.01.2020, 23:55

Vezi și

E trafic intens la toate graniţele ţării! Românii care şi-au petrecut sărbătorile acasă se întorc la muncă în străinătate. Au de trecut însă testul răbdării în cozi kilometrice pe şosele, dar şi pe aeroroporturile sufocate de pasageri. Peste două milioane şi jumătate de oameni au tranzitat vămile din ţară, în perioada sărbătorilor.

La cozi interminabile, pe holuri, la ghişeee sau direct pe jos, mii se pasageri aşteaptă să decoleze spre vestul Europei. Cei mai mulţi sunt români care au petrecut aici sărbătorile de iarnă şi care se întorc acum peste hotare.

Cele mai mari cozi s-au format în faţa ghişeelor de check-in ale companiilor low cost şi asta pentru că, spun reprezentanţii Aeroportului Otopeni, s-au programat mai multe curse la orele de vârf, iar agenţii de handling, adică aceia care se ocupă de bagaje, dar şi de alte servicii, nu au mai putut face faţă fluxului de pasageri.

În plus, pentru că nu au angajaţi suficienţi şi nu respectă procedurile, agenţii de check-in ajung să blocheze benzile de bagaje, mai spun reprezentanţii aeroportului, care subliniază că nu au nicio vină pentru cozile interminabile.

Trafic intens a fost şi pe aeroporturile din ţară. Tinerii care au venit să-şi petreacă sărbătorile acasă s-au despărţit cu greu de părinţi şi bunici.

Fie că au zburat, fie că au plecat cu maşina, românii din Diaspora au trecut prin acelaşi test al răbdării. La Vama Nădlac, cea mai aglomerată, s-au format cozi de aproape cinci kilometri. Pentru cei care părăsesc ţara, cei dragi au pus în bagaje pachete care să le amintească de gustul sărbătorilor în România.

Poliţia de Frontieră a suplimentat în aceste zile controlul în vămi şi le recomandă şoferilor să folosească toate punctele de trecere a graniţei, ca să evite aglomeraţia. Peste două milioane şi jumătate de persoane au tranzitat frontiera în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Aglomerație la granițele țării. Românii din Diaspora se întorc la muncă