Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila: Vaccinarea profesorilor va întârzia, iar asta ar putea afecta revenirea elevilor la școală

Profesorul Alexandru Raflia a declarat că limitarea înscrierilor la vaccinare și cantitățile de ser disponibile în prezent în țară vor întârzia vaccinarea profesorilor, iar acest lucru poate afecta revenirea elevilor la școală, așa cum au lăsat să se înțeleagă reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.01.2021, 18:42

Alexandru Rafila: Vaccinarea profesorilor va întârzia, iar de imunizarea lor ar putea depinde revenirea elevilor în școală
Alexandru Rafila: Vaccinarea profesorilor va întârzia, iar de imunizarea lor ar putea depinde revenirea elevilor în școală - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Alexandru Rafila a spus că vaccinarea profesorilor nu este posibilă decât peste foarte mult timp, pentru că, ”pe de o parte discutăm de sute de mii de cadre didactice, o parte dintre ele nu au suficiente informații în momentul de față încât să se decidă asupra vaccinării, iar pe de altă parte limitarea înscrierilor și cantitățile de vaccin disponibile sunt factori care vor întârzia, cu siguranță, vaccinarea lor”.

Profesorul Rafila a mai spus că PSD a salutat decizia anunțată de președintele Klaus Iohannis privind redeschiderea școlilor la 8 februarie, însă a menționat pozițiile reprezentanților Ministerului Sănătății, care au indus ideea că vaccinarea cadrelor didactice va fi cea care va condiționa deschiderea școlilor.

Numărul mare de persoane incluse în a doua etapă împiedică accesul la vaccinare pentru cei aflați la risc

Totodată, Alexandru Rafila a subliniat că includerea în etapa a doua a unui număr extrem de mare de persoane nu face altceva decât să împiedice accesul la vaccinare a persoanelor cel mai mult expuse, care au însă un acces extrem de limitat la înscriere.

”Practic s-au terminat inscrierile pentru urmatoarele 3 saptamani. In Bucuresti s-a terminat probabil extrem de repede, in cateva zeci de minute s-au ocupat toate locurile disponibile pentru vaccinare. Accesul persoanelor varstnice prin intermediul medicilor de familie a fost extrem de limitat”, a spus Alexandru Rafila. 

Alexandru Rafila este de părere că acea campanie de informare, care trebuie să crească aderența la vaccinare, e în continuare extrem de timidă și ”nu ajunge la foarte multe categorii de populație”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Alexandru Rafila: Vaccinarea profesorilor va întârzia, iar asta ar putea afecta revenirea elevilor la școală