Antena Meniu Search
x

Video "Am fugit din casă fără lenjerie intimă pe mine!". Mărturiile oamenilor din blocul mistuit de flăcări din Bârlad. Au trecut prin spaima vieții

Peste 300 de oameni au trecut prin spaima vieţii lor azi-noapte. Un bloc din Bârlad a luat foc - ore întregi, acoperişul a ars cu flăcări înalte de câţiva metri. 75 de pompieri din trei oraşe au fost trimişi de urgenţă la clădirea care ameninţa să se transforme în crematoriu pentru locatari. Cinci ore au muncit salvatorii ca să stingă incendiul. 

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 20:13

Vezi și

Locatarii au sărit speriaţi din somn în miez de noapte. Pe cerul negru, flăcările uriaşe proiectau un decor ameninţător. Oamenii nu au ştiut cum să fugă mai repede din apartamente.

Localnic: Am fugit din casă fără lenjerie intimă pe mine! 

Localnic: Am auzit bubuituri, poc poc poc. Tremur toată! Arde acoperişul!

200 de locatari au fugit singuri din case. Pe alţi 120 i-au ajutat pompierii să răzbată prin fumul negru care începuse să cuprindă tot blocul. 

Pe acelaşi subiect

Din cauza vântului puternic, focul s-a extins rapid. Acoperişul de lemn se întindea pe 100 de metri. Flăcările l-au înghiţit pe tot. Pompierii şi-au chemat de urgenţă în ajutor colegii din oraşele vecine, chiar şi pe cei care erau liberi. 

Incendiu în Bârlad. Flăcările s-au extins şi la blocul vecin

Aproape cinci ore au muncit pompierii să stingă incendiul de proporţii

Daniel Onofrei, prefect de Vaslui: A fost o misiune foarte grea, acoperişul conţine o izolaţie de smoală, azbest, un material care arde foarte tare. E o singură persoană intoxicată cu fum.

Pe lumină, locatarii s-au întors în case să evalueze pagubele. Ce a lăsat focul întreg, a distrus apa folosită de pompieri. Pompierii spun că flăcările au fost provocate de un scurtcircuit electric şi continuă ancheta - au descoperit o bucătărie improvizată în pod.

Asigurarea obligatorie, pe care trebuie să o aibă fiecare apartament sau casă, nu acoperă pagubele rezultate din incendii, ci doar pe cele provocate de calamităţi naturale - cutremure, inundaţii şi alunecări de teren. Pentru desgăbiri în caz de foc, inundaţii din cauza vecinilor sau explozii de gaz metan este nevoie de o asigurare facultativă, care costă de la cinci sute de lei în sus pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » "Am fugit din casă fără lenjerie intimă pe mine!". Mărturiile oamenilor din blocul mistuit de flăcări din Bârlad. Au trecut prin spaima vieții