Antena Meniu Search
x

Video "Am stat şi pe jos, şi la bagaje şi sub bagaje, peste tot". Gările au fost neîncăpătoare pentru zecile de mii de tineri care s-au întors de la mare

Orice concediu se încheie, inevitabil, cu ore întregi petrecute pe drumul spre casă. Pe Autostrada Soarelui, şoferii au fost supravegheaţi din elicoptere şi drone de către poliţişti, care i-au aşteptat pe cei grăbiţi pe tot traseul. Nu au scăpat nici conducătorii auto care s-au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise. Şi trenurile care au plecat de pe litoral... au fost pline ochi.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 02.05.2023, 10:57

Vezi și

Gara din Costineşti a fost prea mică pentru puhoaiele de tineri care s-au întors acasă după minivacanţa de 1 mai. Cu amintirea petrecerilor care s-au ţinut lanţ, adolescenţi s-au urcat în trenurile care au plecat spre Gara de Nord din oră în oră. "Din cauza faptului că au combinat festivalul cu 1 mai, s-a creat o îmbulzeală la gară, nu mai stiai care cum. Am stat cu geamantanele peste geamantane, ca să înţelegeţi. Am stat şi pe jos, şi în picioare, si la bagaje şi sub  bagaje, peste tot", spune un tânăr. "Nu mai mergem cu CFR-ul, la anul cu masina", spune un altul.

De 1 mai, CFR Călători a suplimentat la capacitate maximă toate trenurile pe cele mai aglomerate rute

De 1 mai, CFR Călători a suplimentat la capacitate maximă toate trenurile pe cele mai aglomerate rute. 16 trenuri au circulat de pe litoral spre Capitală, iar unele dintre ele au avut întârzieri chiar si mai bine de 90 de minute. Pentru unii, pornirea către casă s-a dovedit misiune imposibilă. Un somn direct pe nisip le-a fost mai la îndemână. Autostrada soarelui s-a aglomerat încă de dimineaţă. Poliţiştii de la rutieră au monitorizat traficul pe motociclete, cu radare fixe şi din aer. Elicoptere dotate cu radare au anunţat agenţii de la sol ce şoferi au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. Iar amenda au primit-o la Feteşti. Doar pe autostrada Bucuresti Constanta au fost amplasate in cursul zilei 10 radare ale Politiei Rutiere. Sunt cel putin 70 de agenti de circulatie care actioneaza pe acest tronson.

La muncă a fost şi Ari, un ciobănesc german. În câteva ore, doar la filtrul de la Feteşti, trei şoferi au fost prinşi sub influenţa substanţelor interzise. Alţi doi conducători auto s-au urcat băuţi la volan. Cei mai mulţi însă au respectat regulile şi au ajuns acasă fără amenzi sau dosare penale. Cei care s-au distrat la munte de 1 mai au dat testul aglomeraţiei pe DN1. În staţiunile de pe Valea Prahovei s-a circulat ieri ore-n şir bară la bară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Am stat şi pe jos, şi la bagaje şi sub bagaje, peste tot". Gările au fost neîncăpătoare pentru zecile de mii de tineri care s-au întors de la mare