Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Anchetă în Ilfov după ce două eleve au ajuns de la banchet, direct la spital. Fetele spun că nu-şi mai amintesc ce au consumat

E anchetă la o şcoală din Ilfov după ce două eleve au ajuns la spital chiar de la banchetul clasei a VIII-a. Şi Poliţia face cercetări, mai ales că fetele nu-şi amintesc ce au consumat. Numărul copiilor şi adolescenţilor care ajung în stare gravă la spital, intoxicaţi sau cu supradoză de droguri, a explodat. Ca să vă faceţi o idee la un singur spital de copii din capitală medicii salvează doi elevi în fiecare zi. În perioada banchetelor sunt şi mai mulţi, spun doctorii.

de Bianca Iacob

la 03.06.2024 , 20:42

"Aveam 12 ani când am încercat prima oară droguri şi a început mai mult ca o curiozitate. Am ajuns pe patul secţiei ATI, după o supradoză, cu şanse de 30% să mai ies de acolo", spune o fată de 15 ani. Este mărturia unei adolescente care a trecut pe lângă moarte din cauza drogurilor. Semnalul de alarmă tras de reporterii Obsrevator în campaniile împotriva drogurilor s-a transformat acum în statistici îngrijorătoare. Aproape 60 de pacienţi ajung lunar în urgenţă la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, în urma intoxicaţiilor cu benzodiazepine, adică medicamente prescrise de medicul psihiatru, pe care aceştia le consumă în mod voluntar pe post de droguri.

Zilele trecute două fete de gimnaziu au ajuns de la bal la spital

Numărul celor care ajung la camera de gardă cu supradoză creşte o dată cu banchetele de final de an. "În general ei rămân internaţi, indiferent de simptomatologia clinică, intoxicaţia acută voluntară este considerată o urgenţă. În majoritatea cazurilor vin insoţiţi de familie dar sunt şi situaţii în care sunt aduşi din diferite locaţii unde s-au produs intoxicaţiile: de la petreceri uneori, din alte locuri publice", a declarat Viorela Niţescu, şef secţie Toxicologie, spitalul Grigore Alexandrescu.

Vezi și

Zilele trecute două fete de gimnaziu au ajuns de la bal la spital. Adolescentele le au spus părinţilor că nu-şi mai amintesc ce au consumat. "Ca urmare a unor informaţii apărute pe grupurile de părinţi ale elevilor de la un liceu din Otopeni, cu privire la faptul că de la un banchet desfăşurat în noaptea de 31 mai spre 1 iunie s-a ajuns la spital în urma consumului de alcool şi alte substanţe, poliţiştii oraşului Otopeni s-au autosesizat şi efectuează verificări pentru stabilirea cu certitudine a situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun", a declarat Anne Marie Ciolca, purtător de cuvânt IPJ Ilfov. Şi conducerea Liceului Ion Petrus din Otopeni a început o anchetă. Medicii şi specialiştii antidrog avertizează părinţii sa fie atenti cand organizeaza aceste banchete.

"Una din 5 persoane ajung să apeleze la serviciile de urgenţă ca urmare a consumului abuziv de medicamente. Consumul de medicamente abuziv este una din substanţele cele mai utilizate în rândul adolescenţilor alături de noile substanţe psihoactive", a declarat Ramona Dabija, reprezentant ANA. Oficialii nu au încă o soluţie pentru stoparea fenomenului. Din mii de copii care ajung anual la spital intoxicaţi cu droguri, puţini primesc ajutor din partea statului, Acum, prin programele derulate de Agenţia Naţională Antidrog doar 45 de tineri fac consiliere.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Anchetă în Ilfov după ce două eleve au ajuns de la banchet, direct la spital. Fetele spun că nu-şi mai amintesc ce au consumat