Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a petrecut accidentul din Cluj, în care Matei și mama sa au fost spulberați de o șoferiță în drum spre școală."Am auzit o bubuitură mare"

Destine frânte într-o clipă: un băiat de 7 ani din Cluj zace în comă, cu şanse minime de supravieţuire, iar mama sa are amnezie după un accident cumplit de circulaţie. Cei doi mergeau la şcoală, pe marginea şoselei, când o maşină scapată de sub control i-a spulberat. Autoturismul era condus de o şoferiţă care la rândul ei îşi ducea copiii la ore. Atenţie, urmează detalii şi imagini care vă pot afecta emoţional. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 19.01.2023, 19:32

Vezi și

Era înainte de opt dimineaţa când s-a produs tragedia. Adelina îl ducea pe Matei, elev în clasa pregătitoare, la şcoală. Pentru că nu sunt trotuare prin satul Rugăşeşti, mergeau pe marginea drumului, pe o potecă. Mai aveau mai puţin de 100 de metri până la şcoală când din direcţia opusă, pe şoseaua care leagă Clujul de Maramureş, o maşină condusă de o şoferiţă de 34 de ani, cu doi copii la bord, colegi de şcoală cu Matei, scapă de sub control.

Spulberat în drum spre școală

În curbă, femeia intră în viteză, în depăşire pe linie continuă, dar nu mai poate controla autoturismului, iese de pe şosea şi îi loveşte în plin pe băieţel şi mama sa. Impactul e extrem de violent. Maşina se rostogoleşte, loveşte un stâlp de tensiune, rupe un gard şi ajunge într-o curte, cu roţile în sus.

Martor: Am văzut pe drum Smurdul, poliţia, trei salvări. Mama a rămas aici, iar băiatul mai încolo.

Pe acelaşi subiect

Sub privirele îngrozite ale tatălui copilului şi ale vecinilor adunaţi ciorchine, medicii încearcă să-l salveze pe Matei. Băieţelul este resuscitat şi ajunge la spital în comă de gradul trei, cu mâinile şi picioarele paralizate.

Marcel Rus, tatăl copilului: Copilul e in Cluj la Terapie Intensivă. A fost în comă indusă. Mama e cu mâna ruptă, cu leziuni pe la creier.

Dr. Mariana Baciu - Ambulanța Dej: Copilul se afla în stare de inconştienţă, cu o comă de 6 puncte. A fost intubat, s-a făcut consultul neurochirurgical, am incercat să depăsim niste pași, în cazul în care erau niște leziuni la nivelul encefalului, să se poată interveni.

Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Oamenii din comunitate nu-şi revin din şoc. Şoferiţa locuia şi ea în aceeaşi comună. Copiii ei, elevi în clasa a doua şi a şasea au avut noroc. Au scăpat doar cu o sperietură zdravănă din maşina făcută praf. Au reuşit să iasă singuri din maşina răsturnată. Bucăţi din autoturism au fost împrăştiate cât vezi cu ochii.

Martori: Am auzit o bubuitură mare. Am zis: Doamne fereşte, ce s-a întâmplat, vin bombele! S-au scuturat şi pereţii. Am auzit ţipete: vai, vai! Doamne, ce rău îmi pare, sper să nu se întâmple ceva cu el.

- Doamna nu era în vârstă, avea 34 de ani, trebuie să se gândească mai mult la copii, avea doi copii în spate.

Director Cristian Groşan: Am aflat cu durere că un elev de-al nostru de clasă pregătitoare a fost implicat. Îl cunoşteam personal, mama sa mi-a fost elevă.

Şoferiţa a fost testată cu aparatul etilotest. Nu băuse nimic. Poliţia a deschis un dosar penal şi trebuie să refacă acum filmul tragediei. Părinţii lui Matei mai au acasă un copil, o fată, elevă în gimnaziu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a petrecut accidentul din Cluj, în care Matei și mama sa au fost spulberați de o șoferiță în drum spre școală."Am auzit o bubuitură mare"