Antena Meniu Search
x

Video "Evitați consumul de apă brută". Anunțul autorităților din Brăila, după ce au descoperit o bacterie periculoasă

Evitaţi consumul de apă brută din Dunăre! Este avertismentul dat de autorităţile din Brăila după ce în apele fluviului a fost depistată o bacterie extrem de periculoasă. În urma verificărilor, specialiştii au anunţat că populaţia racordată la reţeaua publică nu este în pericol, pentru că apa potabilă furnizată este în parametri normali.

de Adrian Obreja

la 12.01.2023, 14:54

Vezi și

Reprezentanții societății de furnizare a apei potabile și inginerii au hotărât să crească un pic cantitatea de clor cu care este tratată apa potabilă, suficient de mult încât să nu fie afectată sănătatea consumatatorilor și, în același timp, să nu cumva să treacă aceasta bacterie din apa brută în apa potabilă. 

Bacteria este periculoasă dacă ajunge în organismul uman

O bacterie care a fost descoperită în apa brută, captată direct din Dunăre și care ajunge în niște bazine unde este filtrată, după care este transferată în alte bazine unde este tratată și transformată în apă potabilă. Bacteria a făcut autoritățile să dea alerta seara trecută, pe 12 ianuaire, după ce a fost descoperită.

 Este destul de periculoasă dacă ajunge în organismul uman și poate provoca durerei de burtă, vărsături și scaune diareice. Autoritățile din Brăila au venit cu o serie de recomandări, astfel încât să nu fie consumată apa brută din din Dunăre și, în același timp, să nu fie spălate tacâmurile, vesela sau legumele cu aceasta. Autoritățile au dat asigurări că, în acest moment, în Brăila apa potabilă poate fi consumată fără probleme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » "Evitați consumul de apă brută". Anunțul autorităților din Brăila, după ce au descoperit o bacterie periculoasă