Antena Meniu Search
x

Video Apa potabilă, un lux după inundațiile care au măturat satele din Dolj. Soluția autorităților pentru cei care beau din fântânile contaminate

Un nou pericol în satele afectate de inundaţiile din zilele trecute. Unii oameni au rămas fără apă potabilă. După ce viiturile au umplut fântânile de gunoi şi mâl, autorităţile au dat avertisment să nu se mai consume apa de acolo. Singura sursă de apă sigură de consumat este reţeaua publică, însă nu toţi sunt racordaţi la ea.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 27.06.2023, 14:28

Vezi și

Cristina Oprea, reporter Observator: "Am revenit în satele din Dolj măturate de puhoaie în urmă cu o săptămână și jumătate. Sunt în continuare probleme aici. Una dintre cele mai mari este cea care ține de apa potabilă. Această fântână a fost aproape plină după inundații, se văd urmele de mâș și gunoaie care au ajuns în apa de băut a oamenilor de aici din Grecești, satul în care ne aflăm. Am vorbit cu oamenii, ne spuneau că autoritățile s-au mișcat greoi și în ceea ce privește testarea apei pe care ei o consumă și în ceea ce privește soluțiile care sunt la această problemă.

Apa este tulbure, plină de impurități, ceea ce înseamnă că este nesigură pentru oameni. Abia ieri au venit autoritățile locale aici, nu să scoată apa din fântâni, ci doar ca să arunce câteva pastile cu cloramină în apă. Același lucru ar trebui să îl facă fiecare în curtea sa pentru că este o problemă legată de faptul că nu toată lumea este conectată la rețeaua publică de alimentare cu apă. În continuare oamenii consumă apă din fântâni care ar putea să fie contaminate. Procedura prevedea ca mai întâi acestea să fie sleite și mai apoi să fie decontaminate. Ne spuneau cei de la Direcția de Sănătate Publică că ar exista pastile de cloramină la medicul de familie." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Apa potabilă, un lux după inundațiile care au măturat satele din Dolj. Soluția autorităților pentru cei care beau din fântânile contaminate