Antena Meniu Search
x

Video Arhiepiscopia Bucureștilor: Visarion Alexa şi-a recunoscut vinovăţia. Primele măsuri luate împotriva duhovnicului

Acuzat de abuz sexual de mai multe femei, Visarion Alexa s-a spovedit în faţa mai marilor bisericii şi şi-a recunoscut vinovăţia. Până la judecata de apoi, vin deja sancţiuni pe pământ. Arhiepiscopia Bucureştiului a anunţat primele măsuri luate împotriva duhovnicului. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 22.09.2022, 19:54

Vezi și

Este cel mai grav caz de la Episcopul de Huşi încoace. Visarion Alexa a fost suspendat de la slujire, prin urmare are interdicţie să oficieze orice act religios, i s-a retras funcţia de paroh şi nu mai are voie să semneze niciun document al parohiei de care aparţine. De asemenea, nu are voie să se implice în niciun act administrativ. 

Poziţia Arhiepiscopiei Bucureștilor faţă de victime

Visarion Alexa are datoria de a informa Arhiepiscopia Bucureştilor despre cercetările în care este implicat. Odată cu terminarea cercetărilor şi cu o sentinţă, Biserica va acţiona în consecinţă. Prin poziţia făcut publică, Arhiepiscopia spunea că Biserica rămâne alături de victimele abuzului de orice fel şi rămâne un loc de regăsire. 

''Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii'', a transmis, joi, Patriarhia Română, într-un comunicat de presă.  

''Odată cu pronunţarea sentinţei judecătoreşti de la sfârşitul perioadei de control judiciar, ţinând cont riguros de motivaţia sentinţei şi de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureştilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancţiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancţiuni direct proporţionale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar'', se mai arată în comunicat.  

Visarion Alexa este cercetat sub control judiciar pentru abuz sexual. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Arhiepiscopia Bucureștilor: Visarion Alexa şi-a recunoscut vinovăţia. Primele măsuri luate împotriva duhovnicului