Antena Meniu Search
x

Armata anunţă că barca descoperită în derivă la Tuzla este o posibilă dronă marină. A fost remorcată și adusă în port

MApN anunță că ambarcaţiunea descoperită miercuri plutind în derivă, în zona Tuzla, în Marea Neagră. ar fi de fapt dronă marină. Aceasta a fost transportată în zona de siguranţă a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia. 

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 11:22

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis, vineri, că ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla şi recuperată de nava ARSVOM "s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot" şi este cercetată de minister, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, conform procedurilor operaţionale specifice.

MApN a transmis, vineri, că nava de căutare-salvare Artemis a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a transportat, joi seară, în zona de siguranţă a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcaţiune recuperată din apele teritoriale româneşti.

"Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a pus în aplicare procedurile operaţionale specifice de cercetare a ambarcaţiunii. Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcaţiune răsturnată la aproximativ 20 Mm est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot", a arătat MApN.

La rândul său, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a arătat că a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcaţiune răsturnată, în zona travers Tuzla.

Pe acelaşi subiect

A fost remorcată și adusă în port

"Nava SAR ARTEMIS, din cadrul ARSVOM, a fost solicitată să intervină pentru a efectua operaţiuni de căutare şi salvare, dar în urma căutărilor nu a fost găsită nicio persoană, singurul obiect identificat, în perimetrul de căutare, a fost barca răsturnată. Fiind considerată un pericol pentru siguranţa navigaţiei, ambarcaţiunea a fost remorcată de către nava Sar Artemis-ARSVOM şi adusă în port, pentru a se face investigaţii. În acest moment este o anchetă în curs de desfăşurare şi se fac cercetări de către organele abilitate. În ce priveşte activitatea ARSVOM, misiunea a fost îndeplinită cu succes, conform procedurilor pentru intervenţii de căutare şi salvare, sub coordonarea şi la indicaţiile Centrului Maritim de Coordonare", a transmis Agenţia.

Armata anunţă că barca descoperită plutind în derivă la Tuzla este o posibilă dronă marină

Observator

Potrivit sursei citate, ARSVOM este organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, prin care acesta asigură activitatea de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare şi intervenţii în caz de poluare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Armata anunţă că barca descoperită în derivă la Tuzla este o posibilă dronă marină. A fost remorcată și adusă în port