Antena Meniu Search
x

Video Asistentul de la "Victor Gomoiu" a demisionat. O fetiţă de un an dusă pentru o răceală s-a întors acasă cu corneea arsă. Și tatăl ei şi-a pierdut vederea câteva ore

Cazul revoltător de neglijenţă de la Spitalul de copii "Victor Gomoiu" din Bucureşti, prezentat în exclusivitate de Observator, are deja consecinţe. Asistentul de la spital a demisionat astăzi, iar ministrul Alexandru Rafila a anunțat că ar putea trimite la unitatea medicală Corpul de control.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 16.01.2023, 13:56

Vezi și

Mama fetiței care a fost expusă razelor ultraviolete, fiindu-i arsă corneea, la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" din București, a declarat că demisia asstentului nu este suficientă.

"Nu văd rezolvare faptul că și-a dat demisia asistentul, deoarece problema nu pleacă doar de la el. Problema în sine pleacă de sus. Cred că ministerul Sănătății să ia măsuri, deoarece duc lipsă de personal. Conducerea spitalului ar trebui să-și dea demisia, pentru că toți sunt vinovați. Răul trebuie tăiat de la rădăcină, deoarce am întâmpinat probleme din momentul în care am apelat la 112 și ni s-a spus că nu au ce să ne facă", a declarat Alexandra Mocănașu, la Spitalul Victor Gomoiu din Bucureşti

Reamintim că o fetiţă de un an are corneea arsă, după ce ea şi tatăl ei au fost trimişi să aştepte consultul într-un container în care funcţiona o lampă cu ultraviolete, pentru sterilizare. Când au ajuns acasă, bebeluşul şi tatăl şi-au pierdut vederea câteva ore, au avut dureri mari de ochi şi a început să li se desprindă pielea de pe faţă. Directorul Spitalului de Copii "Victor Gomoiu" a cerut scuze părinţilor şi a promis că angajatul nepăsător va fi sancţionat. 

Rafila ar putea trimite Corpul de control la Spitalul Gomoiu

Pe acelaşi subiect

Ministrul Alexandru Rafila anunță că ar putea trimite Corpul de control la Spitalul Gomoiu, după ce unei fetițe care a fost expusă razelor ultraviolete i-a fost arsă corneea: „o lampă cu ultraviolete e o lampă care are un întrerupător și acolo scrie că nu se folosește cu persoane în încăpere”.

„Va merge Inspecția Sanitară de Stat și eventual putem să trimitem și reprezentanți ai Corpului de control. Înțeleg că este o anchetă administrativă. Am primit o informare din partea conducerii acestui spital (Victor Gomoiu - n.r.), care precizează că într-o cameră unde funcționează o lampă cu ultraviolete un adult și un copil au stat 45 de minute. Rămâne să avem informații referitoare la starea lor de sănătate”, afirmă Alexandru Rafila.

El spune că este o procedură standard cu privire la folosirea acestor echipamente. „Eu nu vreau să fac niciun fel de apreciere, pentru că o apreciere o faci atunci când ai toate informațiile. Dar, ca principiu general, e foarte simpu - o lampă cu ultraviolete e o lampă care are un întrerupător și acolo scrie că nu se folosește cu persoane în încăpere. Deci este foarte clar că închiderea unei astfel de lampi atunci când pătrunde în încăpere o persoană este regulă”, adaugă Rafila. El spune că Inspecția Sanitară poate doar constata, dar că măsurile nu sunt decise la nivelul Ministerului Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Asistentul de la "Victor Gomoiu" a demisionat. O fetiţă de un an dusă pentru o răceală s-a întors acasă cu corneea arsă. Și tatăl ei şi-a pierdut vederea câteva ore