Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ASPA a publicat catalogul celor 1.700 căţei care pot fi adoptaţi. Viitorii stăpâni pot vedea poze cu aceştia, vârsta şi talia

Iubitorii de animale care sunt în căutarea unui cățeluș, au acum la dispoziție un catalog online de adopție cu peste 1700 de vieți. Adăposturile ASPA din București sunt aproape pline. În fiecare lună sunt aduși de pe străzi, aproximativ 170 de cățeluși abandonați.

de Cristina Tănasă

la 18.07.2024 , 21:41

O vizită la un adăpost pentru câini poate înmuia şi cea mai tare inimă. Zeci de căţei sunt abandonați zilnic pe străzi, iar reprezentanții adăposturilor fac mari eforturi pentru a le oferi o familie. Au creat chiar şi un catalog online de adopție, de unde iubitorii de animale își pot alege cățelul perfect.

Adrian și-a găsit pe site, în urmă cu o lună, cel mai bun prieten. "El este Hunter! Noul membru al familiei noastre. Am văzut foarte mulți câini mi-a sărit în ochi și el a fost. E mai frumos când ajungi acasă şi e cineva care se bucură în curte", spune Adrian Mătușoiu, noul stăpân al lui Hunter.

De la începutul anului, 743 de căței și-au găsit un nou stăpân 

Vezi și

De la începutul anului, 743 de căței și-au găsit un nou stăpân. Lucia este un pui abandonat pe o stradă din București, alături de cei 5 frați. Are două luni și o putem găsi și în catalogul online de adopții alături de toate detaliile necesare. Catalogul conţine fotografii și informații detaliate despre animal: culoare, gen, talie și vârstă.

Pe acelaşi subiect

"El poate fi accesat atât din România, cât și din străinătate. Și din rezultatele afișate vedem care cățel interacționează cu inima noastră. Următorul pas este să contactăm adăpostul, avem un buton adoptă-mă. Noi îi sprijinim și cu transportul le ducem cățelul acasă", explică Cătălina Trănescu, director general ASPA.

În aproape jumătate dintre casele românilor există animale de companie

În aproape jumătate dintre casele românilor există animale de companie. Iar 42% dintre ele sunt căței. "Aș adopta. Cred că animalul te alege pe tine", spune un băiat. "Dincolo de documentele necesare pe care le solicită prevederile legale, copia cărții de identiate, dovada de spațiu și de venit, noi punem accent pe responsabilitate. Sunt foarte multe lucruri care se discută în așa fel încât să ne asigurăm că adopția e una responsabilă", adaugă Cătălina Trănescu, director general ASPA.

Cățelușii pleacă din centre microcipaţi, deparazitaţi, sterilizaţi şi cu carnetul de sănătate la zi. Imediat după adopție, specialiștii recomandă o vizită și la veterinar, unde medicul le va spune noilor stăpâni cum să îl îngrijească corect. 

Cristina Tănasă Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » ASPA a publicat catalogul celor 1.700 căţei care pot fi adoptaţi. Viitorii stăpâni pot vedea poze cu aceştia, vârsta şi talia