Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De ce acte ai nevoie pentru a adopta un căţel. Jumătate din gospodăriile din România deţin un animal de companie

Zeci de câini sunt abandonaţi zilnic pe străzi, iar reprezentanii adăposturilor fac eforturi enorme pentru a le oferi o casă până când cineva îi va duce acasă. După ce sunt îngrijiţi, sunt pregătiţi să-şi găsească familii iubitoare. Românii par tot mai deschiși la ideea de a adopta un patruped, motiv pentru care vin în număr mare la târgurile de adopţie pentru a pleca acasă cu un prieten pe viaţă. 

de Redactia Observator

la 04.02.2024 , 07:39

Plini de bucurie și entuziasm, tinerii au venit la primul târg de adopție din acest an să-și găsească un nou membru în familie. În prima jumătate de oră de la deschidere, au fost adoptați 3 cățeluși.

Femeie: Am vrut câine mare, adult pentru că pe ăștia adulți nu îi adoptă nimeni. Foarte greu îi adoptă și am luat o cățelușă de 2 ani și jumătate și sunt foarte mândră de ea!

România, țara iubitorilor de animale

Vezi și

Aproape jumătate dintre gospodării, deţin un animal de companie. 42% dintre acestea sunt un căței. Conform statisticilor, numarul este in creştere comparativ cu anii precedenți.

Pe acelaşi subiect

Cristina Tănasă, reporter Observator: L-am văzut, mi-a plăcut și acum, îl iau acasă. Ei bine, nu-i atât de simplu să iei un micuț blănos în adopție. Pentru a putea fi eligibil, trebuie să îndeplinești o serie strictă de condiții.

Marius Ungureanu, consilier ASPA: Trebuie să aveți actul de identitate, un act care să dovedească spațiul, că dețineți un spațiu în care veți ține cățelul și un act care să dovedească venitul pe care îl aveți. Se poartă o discuție cu fiecare adoptator în parte și în funcție de răspunsurile pe care le primim la întrebări, decidem dacă este un adoptator eligibil sau nu.

Cât costă lunar întreţinerea unui câine

Cu carnetul de sănătate la zi, cățelușii pleacă din centrele adopție într-o casă nouă, unde vor primi toată atenția și iubirea de care au nevoie. Asemenea unui copil, un animăluț vine și cu multe responsabilități. 

Gabriel Șomoiag, medic veterinar: Eu cel puțin recomand că imediat după ce am adoptat un animăluț, să avem o perioadă de acomodare acasă cu el 2-3 zile. Şi apoi să facem o vizită la medic. Vaccinul se face o dată pe an după ce facem schema de vaccinare pentru un puiuț, se va repeta un singur vaccin anual, deparazitarea internă la 3 luni și cea externă lunar sau la 3 luni.

În funcție de talia cățelușului, calitatea mâncării sau modul de îngrijire, costurile întreţinerii unui patruped încep de la 200 de lei și pot ajunge la cel puțin 700 de lei lunar.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » De ce acte ai nevoie pentru a adopta un căţel. Jumătate din gospodăriile din România deţin un animal de companie