Antena Meniu Search
x

ATENŢIE mare, români! A fost lansată o NOUĂ MONEDĂ. Iată cum arată

Banca Naţională a României a realizat o emisiune jubiliară, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la înfiinţarea Monetăriei Statului, tirajul acestei emisiuni numismatice fiind de 250 de monede

Banca Naţională a României a realizat o emisiune jubiliară, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la înfiinţarea Monetăriei Statului, tirajul acestei emisiuni numismatice fiind de 250 de monede

"Cu ocazia acestei frumoase sărbători, Banca Naţională a realizat o emisiune jubiliară. Este vorba despre lansarea în circuitul numismatic a monedei de argint dedicată împlinirii a 145 de ani de la înfiinţarea Monetăriei Statului. Este emisiunea Băncii Naţionale, făcută chiar de Monetărie. S-au autosărbatorit prin noi. Aversul monedei reprezintă o compoziţie ce ilustrează începuturile şi prezentul Monetăriei Statului, câteva monede bătute după înfiinţarea ei, printre care se află cele de un leu şi cu cea de 20 de lei (...) Valoarea nominală este de 10 lei, stema României şi anul de emisiune 2015. Reversul monedei reda imaginea unei prese monetare din secolul al XIX-lea, reprezentată pe o medalie gravată pe cânt cu inscripţia Monetăria Statului, portretul şi semnătura regelui Carol I şi inscripţia 145 de ani, anul înfiinţării Monetăriei, 1870. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 de monede", a menţionat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că monedele de argint dedicate împlinirii a 145 de la înfiinţarea Monetăriei Statului au putere circulatorie pe teritoriul României.

Potrivit directorului general al Monetăriei Statului, Octavian Schen, instituţia şi-a propus în 2016 să achiziţioneze prese monetare pentru a deveni "competitorii celorlalte monetarii din Europa".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » ATENŢIE mare, români! A fost lansată o NOUĂ MONEDĂ. Iată cum arată