Antena Meniu Search
x

Video Au fost aleşi primii câştigători la Loteria Vaccinării. Părerile oamenilor sunt împărţite: "E un motiv în plus" / "Nu trebuie să furi decizia populaţiei"

Prima extragere din loteria vaccinării a avut loc aseară. S-au dat 81 de premii, cel mai mare de 100 de mii de lei. E o altă modalitate prin care Guvernul încearcă să-i convingă pe oameni să se vaccineze. Asta în condiţiile în care avem una din cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 04.10.2021, 20:11

Vezi și

83.577. E numărul norocos care îi va aduce posesorului său o sută de mii de lei în urma primei extrageri de la Loteria Vaccinării. Alte 80 de persoane înscrise cu următoarele numere vor primi câte 10 mii de lei. Toţi ceilalţi români, peste un milion deja care s au înscris dar n au  câştigat mai au o şansă la viitoarele extrageri.

"Am aflat de la mama mea de loteria vaccinării şi m-am înscris. Cu speranţa să-mi joc şansa, deşi nu sunt o persoană norocoasă. E un motiv în plus pentru care oamenii ar trebui să se vaccineze. Dar cred că sănătatea noastră e cel mai important motiv pentru care ar trebui să ne vaccinăm", spune un tânăr vaccinat. "Experienţa altor ţări care au folosit deja aceasta metodă arată că funcţionează. Şi, de principiu, metodele care provin din ştiinţele comportamentale, cele care combină băţul şi morcovul. Adică, constrângerile şi recompensele funcţionează mai bine", a declarat Dan Petre, sociolog.

"Nu trebuie să furi decizia oamenilor. E un câştig foarte mare la mijloc, mulţi oameni o duc foarte prost", spune o bătrână. Şi totuşi, autorităţile speră că premiile în bani îi vor aduce pe oameni la centrele de vaccinare. Pentru că, în prezent, suntem la coada clasamentului european cu o rată de vaccinare de doar 33%. Doar cei care s-au înscris la loterie până pe 1 octombrie, la ora 12:00 au participat la prima extragere. Ceilalţi vor intra în extragerea de săptămâna viitoare.

Cum ne înscriem la loteria vaccinării?

Cum ne înscriem la loteria vaccinării? Procesul e unul simplu. Trebuie să intrăm în platforma certificat covid gov.ro, acolo ne facem un cont şi introducem datele pentru a genera un certificat verde. Iar în pagina unde găsim codul QR ne putem înscrie în concurs. Trebuie să fim de acord cu regulamentul, iar mai apoi avem în josul paginii un buton care automat ne înscrie în loterie.

Fiecare participant primeşte mai apoi, pe e-mail, un număr. Oricine s-a vaccinat poate participa la loterie, indiferent de data când s-a imunizat. Loteria se desfăşoară până la finalul acestui an. În fiecare săptămână se dau 80 de premii  în valoare de 10 mii de lei şi unul de 100 de mii de lei. De asemenea, în fiecare lună se va da un premiu de 300 de mii de lei. Pe 31 decembrie va avea loc extragerea finală, atunci când se vor da două premii de 500 şi un milion de lei. Umrătoarea extragere este duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Au fost aleşi primii câştigători la Loteria Vaccinării. Părerile oamenilor sunt împărţite: "E un motiv în plus" / "Nu trebuie să furi decizia populaţiei"