Antena Meniu Search
x

Video Aventura pe mare a început pentru cei 80 de studenți români și străini de pe nava-şcoală "Mircea". Eliza crede că femeile-marinar au un mare avantaj

Şi-au îmbrățișat copiii, părinții și prietenii, au primit binecuvântarea lor și s-au aventurat pe mare, la bordul celei mai cunoscute nave-școală - bricul Mircea. Aproape 80 de studenți români și străini au plecat în primul lor marș internațional de instrucție, unde se vor pregăti, timp de 28 de zile, pentru o carieră în slujba mării.

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 08:56

Vezi și

Au curs lacrimi de emoţie pentru cei 80 de studenţi români şi străini, care visează la cariera de marinar. Înainte de plecare, tinerii au participat la o ceremonie în Portul Militar Constanţa, unde au primit binecuvântarea celor dragi. 

Emoţii la bordul navei-şcoală "Mircea"

Pe durata celor 28 de zile, velierul va acosta în Porturile Pireu, Taranto și Izmir şi tinerii vor fi îndrumaţi de instructorii de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân". "E o provocare fiecare zi la bordul navei școală Mircea, mai ales când ai cadeți și mai ales cadeți care vin pentru prima dată în forțele navale", spune Mircea Târhoacă, comandant Nava-Școală "Mircea". 

De provocări vor avea parte şi studenții din anul 2 la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" şi cei  12 studenți străini de la academii partenere din Bulgaria, Germania, Polonia, Turcia, Letonia, Spania și Italia. "Ziua începe foarte devreme, se termină foarte târziu. Ce pot să spun: cadeţii români şi cadeţii străini se instruiesc în comun, nu facem distincţie", adaugă Mircea Târhoacă, comandant Nava-Școală "Mircea".

Pe acelaşi subiect

O meserie căutată şi de tinere

Deşi pare o meserie făcută pentru bărbaţi, printre membrii echipajului s-au remarcat și foarte multe tinere dornice de o carieră pe mare. "Vom fi o familie mare", crede o fată. "Ne ajută să ne dezvoltăm, să ne formăm ca viitori ofiţeri de marină", spune o alta. "Cred că femeile sunt importante pentru că, uneori, putem lua decizii mai bune decât bărbaţii", este de părere Eliza Mitula, cadet din Polonia.

După ce şi-au luat la revedere de la cei dragi, cei 80 de studenţi s-au îmbarcat la bordul navei şcoală Mircea, şi au plecat în misiune. Se vor reîntoarce pe 31 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Aventura pe mare a început pentru cei 80 de studenți români și străini de pe nava-şcoală "Mircea". Eliza crede că femeile-marinar au un mare avantaj