Antena Meniu Search
x

Avioanele de tip Boeing 737 MAX 8 şi MAX 9 nu mai pot zbura în spaţiul aerian al Uniunii Europene

Tragedia aviatică în care şi-au pierdut viaţa peste 150 de oameni care zburau cu o aeronavă a companiei de zbor etiopiene are ecouri din ce în ce mai mari. Avioanele de tip Boeing 737 MAX 8 şi MAX 9 nu mai pot zbura în spaţiul aerian al Uniunii Europene.

de Redactia Observator

la 13.03.2019, 11:15

Vezi și

Tragedia aviatică în care şi-au pierdut viaţa peste 150 de oameni care zburau cu o aeronavă a companiei de zbor etiopiene are ecouri din ce în ce mai mari. Avioanele de tip Boeing 737 MAX 8 şi MAX 9 nu mai pot zbura în spaţiul aerian al Uniunii Europene. De altfel, sute de astfel de aeronave rămân la sol, după ce autorităţile din mai multe ţări din întreaga lume au anunţat măsuri similare, până se va stabili cauza accidentului de zilele trecute. Şi ţara noastră se află pe harta regiunilor afectate. O ultimă cursă operată cu un astfel de avion a aterizat ieri, marţi, la Otopeni.

Decizia a fost luată de Agenţia Europeană pentru Siguranţa în aviaţie. Singurul operator care folosea acest tip de aeronave şi în ţara noastră va ţine de acum aparatul de zbor la sol.

Decizia radicală a Comisiei vine în urma prăbuişirii avionului de tip Boeing 737 Max, aparţinând companiei Ethiopian Airlines, tragedie in care toţi cei 157 de pasageri aflaţi la bord, şi-au pierdut viaţa.

A fost al doilea accident cu acest model de avion în mai puţin de şase luni. Iar decizia autorităţilor europene întregeşte lista statelor care au decis să ţină la sol aeronavele suspecte până la stabilirea cauzei tragediilor.

O aeronavă norvegiană care mergea la Tel Aviv a fost nevoită să se întoarcă din drum, la fel şi o cursă Turkish Airlines care mergea la Birmingham. De altfel, la nivel global doar 7 companii aeriene mai permit aeronavelor Boeing să zboare, iar trei dintre acestea sunt din Statele Unite.

Conducerea Administraţiei Aviaţiei Federale din Statele Unite a anunţat că există similarităţi între accidentul aviatic din Etiopia şi cel din octombrie din Indonezia. Ambele aeronave Boeing 737 MAX 8 s-au prăbuşit la scurt timp după decolare, iar piloţii ceruseră să revină la sol.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentanţii Boeing au anunţat că vor aduce îmbunătăţiri software-ului pentru întreaga flotă de aeronave în următoarele săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Avioanele de tip Boeing 737 MAX 8 şi MAX 9 nu mai pot zbura în spaţiul aerian al Uniunii Europene