Antena Meniu Search
x

Azilele groazei: 26 de persoane au fost inculpate până acum. Audieri maraton şi zeci de percheziţii informatice

Sunt audieri maraton în cazul azilelor groazei! Ieri au fost făcute zeci de percheziţii informatice. 26 de persoane sunt inculpate până acum. 

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 08:49

Azilele groazei: 26 de persoane au fost inculpate până acum. Audieri maraton şi zeci de percheziţii informatice
Azilele groazei: 26 de persoane au fost inculpate până acum. Audieri maraton şi zeci de percheziţii informatice - Inquam Photos / Octav Ganea

Trei dintre cei acuzaţi se află deja în arest preventiv, iar 12 sunt în arest la domiciliu. Printre cei aflaţi după gratii se numără şi patronii celor două centre de bătrâni din Voluntari. Toţi cei arestaţi preventiv sau la domiciliu au contestat măsura dispusă, iar astăzi urmează ca instanţa să decidă dacă vor fi judecaţi în libertate.

Controalele din azile s-au terminat

Controalele din azile s-au terminat, iar autoritătile au făcut bilanţul. În jur de o sută de centre au fost închise şi sute de bătrâni, mulţi dintre ei bolnavi, au fost duşi la rude sau spitale. Însă este nevoie de o soluţie pe termen lung pentru oamenii nimănui.

Gerge, tânărul descoperit de echipa Observator în azilul fantomă din Tunari, a rămas fără carte de identitate în haosul creat. Ieri au fost noi audieri în cazul azilelor groazei, dar care nu vor rezolva suferinţa prin care oamenii au trecut. S-au dat nenumărate amenzi şi sancţiuni.

În Galaţi, de exemplu, în doar patru zile s-au aplicat amenzi în valoare de 17.000 de lei, dar şi 13 avertismente. Premierul cere acum desfiinţarea unor instituţii care nu şi-au făcut treaba.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Azilele groazei: 26 de persoane au fost inculpate până acum. Audieri maraton şi zeci de percheziţii informatice