Antena Meniu Search
x

Video Azilele groazei. Şeful DSP Ilfov şi-a dat demisia "de onoare", deşi nu se simte vinovat cu nimic. Câţi şefi au fost demişi

Azilele groazei. De astăzi, toate centrele de copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, de stat şi private, sunt verificate la sânge. Este ordinul premierului Marcel Ciolacu care a cerut urgent schimbarea legii aşa fel încât cazul căminelor groazei de lângă Bucureşti să nu se mai repete. Între timp, 6 şefi de instituţii cu atribuţii de control au fost daţi afară

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 10.07.2023, 14:16

Vezi și

Urmează controale în mii de centre din întreaga ţară, care nu pot fi făcute într-o zi, nici măcar în câteva zile, dacă vorbim despre zona Moldovei, despre cinci judeţe, acolo vor fi controale zilele acestea în aproximativ 400 de centre. 

400 de centre vor fi controlate în zilele următoare

Sunt centre care adăpostesc copii, bătrâni, dar şi persoane cu dizabilităţi cum sunt cele două centre din judeţul Ilfov, în care au descins autorităţile săptămâna trecută. Vorbim despre controale mixte care vor fi făcute cu angajaţi din Direcţiile de Sănătate Publică, angajaţi ai Oficiilor Judeţene pentru Protecţia Consumatorului, angajaţi de la Direcţiile Sanitar-Veterinară, poliţişti, dar şi angajaţi ISU.

Practic autorităţile vor să verifice toate condiţiile pe care le au beneficiarii acestor centre, vorbim de copii, bătrâni, dar şi persoane cu dizabilităţi. Şi tot astăzi este aşteptată o informare din partea Ministerului Sănătăţii despre controalele care au fost făcute de Direcţiile de Sănătate Publică în ultimii ani la aceste centre. 

Pe acelaşi subiect

Tot ministrul Sănătăţii ar trebui să ne spună după ora 14.00 în ce stare sunt cele 98 de persoane care au fost preluate din centrele groazei din Ilfov şi care iniţial au fost triate la Spitalul Militari şi Spitalul Gerota din Bucureşti şi au fost împărţite temporar pentru a fi cazate la mai multe centre sociale din Bucureşti.

Acum autorităţile trebuie să le găsească locuri acestor oameni pentru că unii dintre ei au probleme de sănătate, au şi fost internaţi câţiva la Spitalul Marius Nasta, la Spitalul de Psihiatrie din Bucureşti şi la alte spitale. Vorbim despre zeci de persoane care au probleme psihice şi care au nevoie de un regim special de a fi cazaţi astfel încât să primească şi tratamentul de care au nevoie.

În urma controalelor şi verificărilor care au fost făcute până acum s-a stabilit că mulţi dintre ei nu au nici documente de identitate. Dacă vorbim de demisii, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov şi-a dat astăzi demisia de onoare şi a înaintat acest document către Ministerul Sănătăţii, dar nu îşi reproşează nimic şi nu a greşit cu nimic şi aşteaptă decizia ministrului să vadă dacă îi acceptă demisia sau nu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Azilele groazei. Şeful DSP Ilfov şi-a dat demisia "de onoare", deşi nu se simte vinovat cu nimic. Câţi şefi au fost demişi