Antena Meniu Search
x

Primele decizii în cazul căminelor din Ilfov. Premierul Ciolacu: Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, referitor la ceea ce s-a întâmplat în centrele pentru îngrijire în care bătrâni erau torturaţi, că nu are nicio milă pentru „tăcăloşii” care au făcut astfel de lucruri. Şeful Executivului a adăugat că prioritatea va fi verificarea şi reanalizarea autorizaţiilor la toate centrele pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi. El a mai spus că a solicitat mininistrului Justiţiei soluţionarea prioritară a acestor cauze. De asemenea, începând de luni, ministrul Muncii va începe discuţiile cu reprezentanţii cultelor pentru ca acestea să se implice în sprijinirea şi ajutarea acestor persoane vulnerabile.

de Redactia Observator

la 09.07.2023, 18:19

Primele decizii în cazul căminelor din Ilfov. Premierul Ciolacu: Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei
Primele decizii în cazul căminelor din Ilfov. Premierul Ciolacu: Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei - Hepta

"Am fost într-un centru din București care a preluat persoane din aşa numitele azile ale groazei. Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Avem o problemă de fond: a unui sistem corupt. Fac un apel către toate cultele, BOR, dar și ONG-uri, avem nevoie de implicarea dvs. Faptele peterecute în aceste azile ale groazei au arătat o dezumanizare a unor persoane pe care nu le pot numi oameni.

Avem trei priorități: toate centrele pentru copii, persoane vârstince sau cu dizabilități, trebuie analizate. Termenul va fi foarte scurt, o săptămână, sub coordonarea prefecților.Solicit tolernță zero față de cei care au jefuit aceste persoane fără apărare, le-au furat și bunurile, și casele și pensiile.

Complexitatea infracțiunilor depășește imaginația noastră. Am stabilit cu ministrul Justiției ca soluționarea acestor cauze să fie o prioritate".

Şeful Executivului a mai afirmat că sistemul trebuie schimbat, iar de la începerea sesiunii parlamentare vor fi făcute modificări legislative, astfel încât nimeni să nu se sustragă răspunderii şi să îşi facă treaba în acest domeniu al îngrijirii persoanelor vulnerabile.

Pe acelaşi subiect

Ciolacu: Cine nu-și face treaba să răspundă

"Ministerul Muncii va sta de vorbă cu cultele, ong-uri, pentru acorduri pentru implicarea în această activitate. Sistemul trebuie schimbat. Este nepermis să avem o mulțime de instituții de control care își pasează responsabilitate. Trebuie regândit tot sistemul de autorizare și control.

Vreau să clarificăm acest sistem din punct de vedere legislativ, să nu mai existe portițe pentru nimeni. Cine nu-și face treaba să răspundă. Nu mai vreau fugă de responsabilitate, vreau un sistem coerent cu reguli clare. Vorbim de cele mai vulnerabile persoane: copii, bătrâni și persoane cu dizabilități", a adăugat premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Primele decizii în cazul căminelor din Ilfov. Premierul Ciolacu: Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei