Antena Meniu Search
x

Băieţelul resuscitat ore în şir la Vârşolţ, declarat mort. Copilul s-a înecat după ce a căzut într-o fântână

După 15 ore de la momentul în care a fost scos înecat după ce a căzut într-o fântănă, băieţelul de 6 ani din Vârşolţ a fost declarat decedat.

de Redactia Observator

la 14.05.2019, 10:59

Băieţelul resuscitat ore în şir la Vârşolţ a murit. Copilul s-a înecat după ce a căzut într-o fântână

După 15 ore de la momentul în care a fost scos înecat după ce a căzut într-o fântănă, băieţelul de 6 ani din Vârşolţ a fost declarat decedat.

Aseară, în jur de ora 18.00, s-a dat alarma după ce un copil a căzut într-un puţ cu apă, în localitatea Vârşolţ, judeţul Sălaj.

Pompierii au folosit două motopompe pentru a scoate apa din puţul respectiv, găsindu-l în cele din urma pe băieţelul de 6 ani. 

Copilul a fost scos din apă în hipotermie severă, avand o temperatură a corpului de doar 19 grade Celsius. Medicii SMURD au început imediat manevrele de resuscitare, dar şi procedurile de reîncălzire a corpului.

Micuţul a fost transportat la UPU Zalău, acolo unde s-a mai solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanţă pentru a continua manevrele de resuscitare.

Întreaga noapte, medicii şi asistentele nu s-au dat bătuti şi au decis să continue resuscitarea.

Protocolul spune că atunci când este declarat decesul, “corpul trebuie să fie <cald şi mort>”, adică temperatura corporală să aibă 35-36 grade Celsius.

În urmă cu puţin timp, la 15 ore de la momentul în care a fost scos din fântână, băieţelul a fost declarat decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Băieţelul resuscitat ore în şir la Vârşolţ, declarat mort. Copilul s-a înecat după ce a căzut într-o fântână