Antena Meniu Search
x

Banca de pe rândul doi, din mijloc, încă o aşteaptă pe Alexandra: "Aduceţi-ne-o înapoi!" (Video)

Banca de pe rândul al doilea, din mijloc, în care învăţa Alexandra Măceşanu, nu va fi ocupată de un alt elev pentru că toţi colegii încă mai speră că fata de 15 ani se va întoarce la ei.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.09.2019, 15:47

Banca de pe rândul al doilea, din mijloc, în care învăţa Alexandra Măceşanu, nu va fi ocupată de un alt elev pentru că toţi colegii încă mai speră că fata de 15 ani se va întoarce la ei.

"Sper s-o găsim şi să vină înapoi", spune, cu lacrimi în ochi, Andreea, colega de bancă a Alexandrei Măceaşanu.

Momente apăsătoare pentru prietenii, colegii și familia Alexandrei, la început de an şcolar.

Astăzi, fata de 15 ani dispărută în 24 iulie, trebuia să se bucure, împreună cu ceilalţi colegi, de prima zi a noului an școlar, la Liceul "Mihai Viteazul" din Cracal, unde adolescenta ar fi început clasa a X-a. 

Alexandra Măceşanu, o elevă cuminte, respectuoasă, cu bun simţ şi talentată

În discursul de început de an, Angela Nicolae, prefectul de Olt, i-a rugat pe toţi cei prezenţi la festivitatea de deschidere să se roage pentru ca "Dumnezeu să aibă grijă de Alexandra Măceşanu, oriunde s-ar afla".

"Din păcate, începutul anului şcolar este marcat de o tragedie care v-a zguduit lumea pe care o ştiaţi şi v-a răpit o colegă, o prietenă, o elevă. Cuvintele sunt puţine şi prea sărace pentru a alina durerea şi a alunga tristeţea din inimi. Sunt alături de colegii, prietenii, profesorii, părinţii Alexandrei Măceşanu şi aş vrea să ne rugăm cu toţii ca Dumnezeu să aibă grijă de ea, oriunde s-ar afla", a spus prefectul de Olt.

Despre tragedia din familia Măceşanu a vorbit şi directoarea "Liceului Mihai Viteazu" Caracal. Maria Niţu a spus despre Alexandra că este o elevă respectuoasă, cu bun simţ, talentată, cuminte, o tânără cu multe vise care avea toată viaţa şi are toată viaţa înainte.

"Oraşul nostru şi întreaga ţară au fost zguduite în această vară de un eveniment tragic, cutremurător, care ne-a afectat profund. Eroina acestui eveniment nefericit este eleva liceului nostru, Alexandra Măceşanu, care astăzi ar fi trebuit să fie împreună cu noi, să se bucure de revederea cu colegii şi profesorii.

Astăzi, Alexandra este subiect de ştiri, iar pentru noi toţi, cei care am cunoscut-o pe Alexandra, este o elevă respectuoasă, cu bun simţ, talentată, cuminte, o tânără cu multe vise care avea toată viaţa şi are toată viaţa înainte. Să o păstrăm pe Alexandra în inimile noastre, iar curajul ei de a suna la 112 într-un moment critic, într-o mare cumpănă a vieţii ei să fie pentru voi toţi, dragi elevi, un exemplu de eroism şi de dorinţă de a lupta pentru a trăi.

Oriunde ai fi, Alexandra, îţi spunem că te admirăm şi te iubim pentru curajul şi eroismul tău şi că ne simţim onoraţi, ca instituţie şcolară, că eşti eleva noastră. Deşi firavă şi delicată, ai dat dovadă de un munte de curaj, încredere, putere şi o dorinţă imensă de a trăi", a spus directoarea "Liceului Mihai Viteazu" din Caracal.

Colegii Alexandrei: "Noi toţi ştim că este în viaţă"

Prietenele și colegii Alexandrei şi-au exprimat regretul pentru ce i s-a întâmplat şi încă mai speră că o vor revedea.

"Am venit cu toţi colegii de la dansuri să ne amintim de Alexandra şi să o susţinem. Noi simţim că trăieşte şi ştim că trăieşte şi vrem asta. Vrem să se întoarcă la noi", spune o elevă.

"Mesajul nostru pentru autorităţi este că nu ar trebui să înceteze cu ancheta şi ar trebui să o caute în continuare pentru că noi toţi ştim că Alexandra este în viaţă.

Mereu ne întâlneam aici, zâmbeam, stăteam de vorbă. Alexandra stătea chiar în faţa mea, vorbeam foarte mult cu ea, suntem foarte bune prietene, a venit şi la mine acasă pentru diferite proiecte. Noi aşteptăm să se întoarcă. O să fie foarte greu să-i vedem banca goală acum", mărturiseşte o altă colegă a Alexandrei.

Astăzi, Alexandra Măceaşnu ar fi început clasa a X-a

Iar colegii au decis ca banca unde stătea Alexandra să rămână liberă, "să o aşteptăm să se pună la locul ei, să rămână acolo".

"Sperăm din tot sufletul ca şi profesorii să-i strige în continuare numele. Sperăm să se întoarcă şi să strige singură prezent", a mai spus emoţionată adolescenta.

Alexandra "poate fi numită erou"

Cu lacrimi în ochi, colega de bancă a fetei dispărute spune că Alexandra "poate fi numită erou".

"E greu. Sper să o găsim şi să vină înapoi. Am tot sperat să o revăd şi să fim iar împreună. Alexandra este vorbăreaţă, sensibilă, timidă. Ştiam că este puternică. Chiar m-am bucurat când am auzit că a avut puterea de a suna la 112", a spus fata.

Cu lacrimi în ochi, colega de bancă a fetei dispărute spune că Alexandra poate fi numită erou

"Ne făcea să ne simţim bine. Şi dacă eram supărate sau îngrijorate de ceva, venea şi ne liniştea într-un fel şi simpla ei prezenţă şi bucuria cu care vorbea ne schimba total starea. Nu îmi vine să cred că nu au reuşit să o salveze după atâtea încercări. Şi au avut foarte multe şanse. Din punctul meu de vedere, nimeni nu a făcut nimic, nu au avut mandat.

Colegii speră ca Alexandra Măceşanu să fie găsită în viaţă

De exemplu, la mine la ţară, se certau nişte vecini şi Poliţia a intrat imediat peste ei, adică nu le-a trebuit mandat şi era doar o simplă ceartă între vecini, dar aici a sunat de trei ori şi doamna operatoare a vorbit foarte urât cu ea", a mai spus o altă colegă a Alexandrei.

Alexandra Măceşanu a dispărut în 24 iulie

Alexandra Mâceșanu a dispărut pe 24 iulie 2019, iar o zi mai târziu a sunat la numărul unic de urgență 112, chiar de pe telefonul celui care a răpit-o, Gheorghe Dincă, și a cerut ajutor.

După 19 ore de la apelurile disperate de ajutor, polițiștii au găsit casa în care a fost ținută sechestrată Alexandra, însă nu au găsit-o pe fată.

Anchetatorii l-au arestat pe Gheorghe Dincă, iar două zile mai târziu, acesta a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra, dar și pe Luiza Mihaela Melencu, o altă fată dispărută încă din 14 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Banca de pe rândul doi, din mijloc, încă o aşteaptă pe Alexandra: "Aduceţi-ne-o înapoi!" (Video)