Antena Meniu Search
x

Reacția ministrului Tánczos Barna, după cazul bărbatului atacat de urs, în Harghita. Fiul lui a tras cu pușca în aer, pentru a-l salva

Tanczos Barna a afirmat, referitor la bărbatul atacat de urs din judeţul Harghita, că este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizaţi într-o stare critică în urma unor atacuri ale urşilor. „Responsabilitatea este a noastră. Facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenţia imediată, a mai spus ministrul Mediului.

de Redactia Observator

la 03.07.2021, 18:15

urs carpatin
Reacția ministrului Tánczos Barna, după cazul bărbatului atacat de urs, în Harghita - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Ministrul Tánczos Barna, despre cazul bărbatului atacat astăzi de urs în județul Harghita:

"Azi s-a întâmplat o nouă tragedie. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost atacat de un urs la 100 de metri de casa sa din localitatea Tulgheș, județul Harghita. Am contactat familia bărbatului și mi-au povestit că acest atac de urs l-ar fi putut costa viața pe bărbat, dacă fiul său nu se grăbea să-l ajute, nu-și lua pușca, și nu trăgea câteva focuri de avertizare în aer ca să sperie animalul prin zgomotul puternic.

Bărbatul se afla în stare critică, un echipaj de urgență s-a deplasat la fața locului, cerând ulterior intervenția unui elicopter SMURD să îl ducă pe bărbat la spital cât mai repede posibil, astfel încât acesta să beneficieze de îngrijiri de urgență. Este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizați într-o stare critică în urma unor atacuri ale urșilor.

Responsabilitatea este a noastră: facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenția imediată. Proiectul de act normativ este gata, și intră luni pe circuitul de avizare interministerială. Sunt convins că viața umană va fi o prioritate pentru toate partidele politice și că vom lua, împreună, cea mai bună decizie pentru a proteja oamenii"

Pe acelaşi subiect

Un bărbat a fost atacat de urs în comuna Tulgheş din Harghita

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost atacat de urs în comuna Tulgheş, şi pentru transportarea acestuia la spital a fost solicitat elicopterul SMURD, de la Târgu Mureş, a informat ISU Harghita.

Conform sursei citate, bărbatul este conştient şi prezintă răni la nivelul feţei, mâinii drepte şi a piciorului stâng. Victima a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi primeşte îngrijiri medicale. Biroul de presă al ISU a mai precizat că a fost alertat elicopterul SMURD. Este a treia persoană atacată de urs în ultimele săptămâni, în Harghita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Reacția ministrului Tánczos Barna, după cazul bărbatului atacat de urs, în Harghita. Fiul lui a tras cu pușca în aer, pentru a-l salva