Antena Meniu Search
x

Video Bărbatul din Mureş care s-a filmat la volan cu un copil pe scaunul din dreapta, fără centură, a fost amendat, dar îşi păstrează permisul de conducere

O nouă mostră de inconştienţă la volan vine din Mureş! Un bărbat s-a filmat în timp ce gonea pe o şosea cu un copil pe scaunul din dreapta, fără centură. Individul nu este deloc îngrijorat că îl pune în pericol pe băiat, dimpotrivă pare mândru de isprava lui, mai ales că primeşte multe laude în online.

de Redactia Observator

la 10.08.2021, 20:42

Vezi și
  • Specialiştii dau vina pe legislaţia precară pentru modul în care şoferii teribilişti scapă cu sancţiuni minime.

Fără centură, pe scaunul din dreapta, băiatul face cu mâna la cameră, se fâţâie nestingherit pe scaun, râde şi se distrează. E doar un copil, nu ştie pericolul la care este expus. Şoferul însă nu are nicio scuză. Ştie riscurile şi le sfidează. 

Ionuț Andrei Pop, lider de sindicat Poliție: Denotă lipsă crasă de responsabilitate din partea şoferului care îşi expune copilul minor unor pericole inimaginabile. 

Cu o mână pe volan şi cu una pe telefon, bărbatul goneşte pe şosea cu muzica bubuind în boxe. Cântă şi îşi transmite în direct pe Facebook isprava. 

Cecilia, psiholog: Pentru un părinte needucat faptul de a-şi pune copilul în pericol e o mare grozăvie. Aici recunoaştem şi nevoia de a ieşi în evidenţă. E şi vina şcolilor de şoferi. Înainte de a avea permis ar trebui să se dea o testare psihologică mai amănunţită.

Pe acelaşi subiect

Peste 380.000 de amenzi pentru exces de viteză s-au dat în primele şapte luni din 2021

Poliţiştii din Reghin, care au văzut imaginile pe reţelele de socializare, l-au amendat pe tânărul de 30 de ani cu o mie o sută de lei. A rămas însă cu permisul.  

Ionuț Andrei Pop, lider de sindicat Poliție: Principala carenţă este legislaţia. 

Aşa că poliţiştii vor înăsprirea legilor pentru comportamentul agresiv în trafic. Se circulă atât de haotic că în urmă cu o lună zeci de şoferi au întors pur şi simplu în mijlocul Autostrăzii Soarelui şi au condus minute în şir pe contrasens. Iar trei oameni au fost răniţi pe Valea Oltului, după ce un şofer a depăşit pe linia continuă, a intrat pe sensul opus şi s-a izbit violent de maşina care circula regulamentar. 

Până la schimbarea legislaţiei, poliţiştii speră să îi convingă pe şoferi să conducă mai responsabil cu vorba bună şi cu frică.

Statisticile arată că viteza este principala cauză a accidentelor rutiere grave. Doar în acest an, poliţiştii au dat peste 380 de mii de amenzi şoferilor vitezomani.

În doar 7 luni, au murit mai mulţi oameni în accidente decât în 2020 şi în 2019. Săptămâna trecută a fost marţea neagră pe şosele: 11 oameni au murit în doar câteva ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Bărbatul din Mureş care s-a filmat la volan cu un copil pe scaunul din dreapta, fără centură, a fost amendat, dar îşi păstrează permisul de conducere