Antena Meniu Search
x

O barză nu pleacă din cuibul în flăcări, la Orlat, în Sibiu, şi stă lângă puii care nu ştiu să zboare (video)

O barză nu pleacă din cuibul în flăcări, la Orlat, în Sibiu, şi stă lângă puii care nu ştiu să zboare. Imaginile au fost filmate în urmă cu 9 zile, după ce cuibul din vârful unui stâlp de electricitate s-a aprins.

De Cosmin Stăniloiu la 12.06.2019, 11:21

O barză nu pleacă din cuibul în flăcări, la Orlat, în Sibiu, şi stă lângă puii care nu ştiu să zboare. Imaginile au fost filmate în urmă cu 9 zile, după ce cuibul din vârful unui stâlp de electricitate s-a aprins.

Asociaţia Prietenii Berzelor a postat pe Facebook întreaga poveste a berzei cu trei pui de la Orlat, din Sibiu, al cărei cuib a luat foc noaptea. Pasărea e filmată cum nu zboară încercând să se salveze, ci rămâne ca o mamă exemplară lângă cei trei pui ai ei, incapabili să zboare.

"Noaptea trecută nu a fost una obișnuită pentru noi. Nu că în rest am avea o viață obișnuită :) Așa se face că undeva după miezul nopții am primit un telefon de la Dispeceratul de Urgență 112. Un cuib de barză din Orlat luase foc. Am pornit imediat spre Orlat sperând să se mai poată face ceva pentru berze și puii lor. 

Pe acelaşi subiect

Au fost momente grele când așteptam pompierii și auzeam puii clămpănind în cuib. Una dintre berze a rămas în permanență la cuib chiar și atunci când focul s-a întețit. Cu sprijinul echipei SDEE Transilvania Sud Filiala Sibiu s-a întrerupt furnizarea curentului electric și pompierii au putut interveni pentru stingerea incendiului. 

Au fost preluați 4 pui de barză toți cu arsuri la nivelul corpului și picioarelor cel mai mic dintre ei fiind cel mai grav ars. Puii vor rămâne în grija noastră până când vor putea fi eliberați. Mulțumim frumos echipelor SDEE Transilvania Sud Filiala Sibiu și ISU Sibiu care au intervenit azi noapte."

Chiar dacă în textul postat de Asociaţie scrie că e vorba despre patru pui, de fapt a fost vorba despre o barză şi trei pui.

Barza a început să reconstruiască cuibul

Iar a doua zi după incendiu, mama barză a început să îşi reconstruiască pe acelaşi stâlp un nou cuib.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » O barză nu pleacă din cuibul în flăcări, la Orlat, în Sibiu, şi stă lângă puii care nu ştiu să zboare (video)