Antena Meniu Search
x

Video Bătăi între suporteri la derbiul de liga a doua Steaua - Dinamo. Un bărbat a făcut stop-cardiac şi a fost resuscitat pe asfalt

Alertă de gradul zero în Bucureşti, pentru meciul Steaua - Dinamo, din seara aceasta. Mii de jandarmi de la trupele speciale, echipaţi de luptă, au împânzit mai multe cartiere, ca să ţină la distanţă cele mai violente galerii din ţară. Ultraşii au izbutit să se bată, însă, înainte de meci, iar jandarmii au făcut mai multe arestări. Tensiunile au provocat un moment dramatic cu puţin timp în urmă. Un suporter a făcut stop-cardiac la intrarea în stadion. Disperaţi că îl pierd, medicii au început să îl resusciteze pe asfalt.

de Redactia Observator

la 18.04.2023, 19:51

Au fost momente de groază înainte de eternul derby. Un suporter de la Dinamo a căzut de pe un gard al stadionului şi a rămas inconştient. Ultraşii l-au dus pe braţe până în afara arenei, la medici. A fost dus apoi la spital.

Suporterii au început meciul lor cu peste şase ore înainte de fluierul de start. 40 de dinamovişti veniţi la stadionul Ghencea să pregătească scenografia, au intrat în conflict cu ultraşii Stelei. Şi-au împărţit lovituri cu pumnii şi picioarele. Jandarmii i-au despărţit cu greu.

Vornicu Mihai, Jandarmeria Bucureşti: În urma incidentului mai multe persoane au fost identificate, reţinute şi conduse la secţia de poliţie pentru luarea măsurilor legale. De asemenea, asupra acestora au fost găsite mai multe materiale pirotehnice.

Violenţe cu 6 ore înainte de meci

Pe acelaşi subiect

La câteva momente distanţă de această bătaie, ultraşii stelişti au început să îşi arate intenţiile violente - au făcut postări ''echipaţi de luptă'' chiar în stadionul rivalilor. Misiunea jandarmilor a devenit mai dificilă pe măsură ce se apropia ora meciului.

Mii de suporteri dinamovişti s-au adunat în zona staţiei de metrou Petrache Poenaru şi au pornit într-un marş de cinci kilometri spre stadionul din Ghencea. La intrare în pasajul Lujerului abia s-a mai putut respira după ce mai mulţi dinamovişti au aprins torţele.

Suporterii veterani veniţi din toate colţurile ţării pentru a vedea meciul orgoliilor îşi aduc aminte şi acum de scânteile care au ieşit mereu între ultraşi la eternul derby.

Suporter: În general după 90 in capitală câteva derbyuri destul de inflăcărate.

Suporter: Eu nu am fost violent niciodată dar tineretul interpretează un pic cam problematic pasiunea asta pentru fotbal. Asta ne răneşte pe noi.

Ca să ajungă pe stadion, fanii ambelor echipe au trebuit să treacă prin mai multe filtre ale jandarmeriei, care i-au controlat atent să nu aibă la ei arme albe sau torţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Bătăi între suporteri la derbiul de liga a doua Steaua - Dinamo. Un bărbat a făcut stop-cardiac şi a fost resuscitat pe asfalt