Antena Meniu Search
x

Video Bilanţul autorităţilor după anchetele din azilele groazei: mii de amenzi, zeci de dosare penale şi autorizaţii retrase. Ciolacu cere plecări în masă

Mii de controale şi amenzi, zeci de dosare penale şi autorizaţii retrase. Este bilanţul controalelor făcute în azilele groazei în mai multe judeţe în ultimele două săptămâni. Numărul demisiilor şi demiterilor creşte vertiginos, mai ales  după ce premierul a cerut răspicat să cadă noi capete.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 20.07.2023, 20:00

Vezi și

"Există o situaţie, sincer de netolerat, judeţe unde s-au găsit centre fără autorizaţie, centre care funcţionau clandestin toate sub ochii funcţionarilor statului român", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. Este concluzia premierului Marcel Ciolacu după anchetele din azilele groazei. În aproape două săptămâni au fost verificate peste 2.700 de centre şi mai bine 60.000 de beneficiari au fost evaluaţi medical. S-au dat peste 10.000 de sancţiuni în valoare de aproape 35 de milioane de lei şi au fost deschise 47 de dosare penale.  

Prim-ministru a cerut alte plecări

Azi a ajuns la percheziţia informatică şi şeful azilelor groazei din Ilfov, Ştefan Godei. "Cele mai multe asemenea cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanta, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti, mai ales în Sectorul 1", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. Din aceste judeţe, 110 centre au activitatea suspendată, 7 au rămas fără autorizaţii, iar 18 au fost închise. În  timpul controaleor au fost descoperite şi 51 de azile clandestine, în care  erau ţinuţi peste 500 de oameni. Ce nu s-a făcut în ani de zile a fost posibil după descoperirea ororilor din azilele groazei. Totul a culminat cu 15 demisii şi demiteri.

Au plecat pe rând din funcţii Teodor Negulescu  directorul DSP Ilfov, urmat de şefi din Dgaspc-uri: Bogdan Iulian Pîntea, Mihaela Ungureanu, Dragoş Pelmoş şi Viviana Anghel. Au urmat directori de la plăţi şi inspecţia socială. şefa ANPIS şi directorul AJPIS Ilfov. Tăvălugul demiterilor a ajuns şi la preşedintele şi adjuncta de la la Autoritatea pentru protecţia drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Demisii de onoare au fost şi în poliţie: cei trei şefi de la IPJ Ilfov au plecat, iar cel de la Voluntari s-a pensionat brusc. Doi miniştri şi-au depus mandatul: Marius Budăi şi Gabriela Firea. De la cancelaria primului ministru a fost demisă Mădălina Turza.

Azi, primul ministru a cerut alte plecări. "Solicit noului ministru al Muncii ca toţi şefii agenţiilor de plăţi judeţene şi inspecţie socială din aceste judeţe plus şeful agenţiei municipale Bucureşti să fie urgent suspendaţi din funcţie. Este clar că inspecţia muncii nu şi-a făcut datoria. Doamna ministru, vă rog să luaţi aceeaşi măsură în cazul şefului acestei instituţii", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. Ciolacu a cerut ca în judeţele cu probleme să fie daţi afară şi şefii de la direcţiile de Asistenţă socială. Zis şi făcut! După câteva ore Comisia de Disciplină din Ministerul Muncii a început anchetele interne. Toţi şefii agenţiilor de plăţi din judeţele cu probleme au fost deja suspendaţi iar în Bacău, directorul şi-a înaintat demisia. Iar Ministerul de Interne a ajunţat că a trimis corpul de control în inspectoratele respective.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Bilanţul autorităţilor după anchetele din azilele groazei: mii de amenzi, zeci de dosare penale şi autorizaţii retrase. Ciolacu cere plecări în masă