Antena Meniu Search
x

Video Bisericile au fost neîncăpătoare în noaptea de Înviere. Lumina Sfântă a adus bucurie în sufletele credincioşilor: ''Să fie pace!''

Emoţia nopţii de Înviere a fost resimţită de credincioşii din întreaga ţară. După doi ani de pandemie, presăraţi cu restricţii, credincioşii au umplut bisericile şi mănăstirile din toată ţara. Au fost roiuri de oameni atât în lăcaşurile de cult, cât şi în jurul acestora, iar Lumina Sfântă a adus bucurie în sufletele tuturor.

de Redactia Observator

la 24.04.2022, 09:44

Vezi și

Sute de credincioşi au mers de Înviere la Mănăstirea Ghighiu, un loc special, în care Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului e la loc de cinste. În miez de noapte, clopotele au bătut pentru ca noi să putem spune din nou: ''Hristos a Înviat'' şi să luăm lumina învierii, lumina speranţei, trăind cea mai mare minune a ortodoxiei: Învierea lui Hristos. Curtea lăcaşului de cult a fost neîncăpătoare. Nu doar localnici, ci şi turişti au venit să ia lumina sfântă de la Mănăstirea Ghighiu. 

''Eu sunt din Vrancea, nu sunt de aici. Simt că mă purific, simt că sunt un alt om.'' 

''Pentru ce vă rugaţi în această seară?

Pentru familie, pentru părinţi, pentru copii, pentru toată lumea. Să fie pace în lume.''

Pe acelaşi subiect

La Iaşi, în inima Moldovei, mii de oameni s-au adunat în curtea catedralei Mitropolitane pentru a participa la slujba de Înviere. 

''Emoţii... pulsul a crescut mult.

Ce însemnă Învierea?

Lumină, viaţă și să fie pace.''

''Este o zi prin care Domnul nostru Iisus Hristos ne ocroteşte, ne apără şi ne ajută în orice domeniu.''

Ieşenii au luat lumină sfântă şi de la Biserica "Sfântul Nectarie". Au venit într-un număr atât de mare, încât n-au mai avut loc în curtea lăcaşului de cult şi au format cozi şi pe şosea.

De o noapte specială au avut parte şi cei care au ajuns în Șurdești, judeţul Maramureş. La cel mai înalt lăcaş de cult din lemn din Europa, localnicii şi turiştii au împărţit sfânta lumină din mână în mână, ca în fiecare an.

''Aici am venit de la început, nu m-am mai mutat de aici.''

''E ceva special în noaptea de Înviere.

Veniţi în fiecare an? În fiecare an. Şi mă bucur de fiecare dată când ajung aici.''

''Este foarte frumos, mai ales că biserica este monument istoric.''

Biserica ''Naşterea Maicii Domnului'', din Oradea, a fost un altar al luminii, din care s-a vestit Învierea Domnului. Aproape o mie de credincioși s-au rugat în liniște și au așteptat Lumina Sfântă. 

''Am venit să mă rog la Dumnezeu pentru pace pământ. Să nu mai fie războaie.'' 

Fără restricţii, dar totuşi precauţi

Cu toții s-au bucurat de revenirea la viața de dinaintea pandemiei, chiar daca o parte dintre credincioși au preferat să poarte masca de protecție. 

''Cum e acum fără restricţii după doi ani de pandemie?

E mult mai bine, categoric. Dar e mai bine la o anumită vârstă să te protejezi.''

La Constanţa, mii de credincioşi au primit lumina sfântă la malul mării. Ca în fiecare an, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a adus lumina pe mare, iar procesiunea a fost continuată pe faleza Cazinoului.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Să fim bucuroşi că avem această lumină sfântă şi odată cu ea avem harul şi binecuvântarea lui Dumnezeu!

La Bistrița, mii de oameni au uitat de frig când au primit lumina sfântă. 

''Ce vă doriţi după învierea Domnului? 

Sănătate, bucurii şi să fie pace.''

''Să fie sănătate în lume şi să ne înţelegem.''  

După ce au luat lumină, milioane de creştini ortodocşi din întreaga ţară au rămas la slujba Liturghiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Bisericile au fost neîncăpătoare în noaptea de Înviere. Lumina Sfântă a adus bucurie în sufletele credincioşilor: ''Să fie pace!''