Antena Meniu Search
x

Video Black Friday 2021. A început sezonul reducerilor: care sunt cele mai căutate produse în acest an

A început sezonul reducerilor de Black Friday. Sunt deja scăderi consistente de preţuri în magazine. Cum restricţiile sunt mai multe, retailerii mizează în acest an mai degrabă pe vânzările din online şi se aşteaptă la profituri mai mari în comparaţie cu 2020.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 29.10.2021, 20:14

Vezi și

"Mă orientez către nişte căşti. Eu am un telefon cam vechi şi trebuie să-l schimb. Ar mai fi nevoie şi de alte lucruri, dar nu ne permite bugetul. Orice reducere e binevenită", a declarat un client. Şi sunt deja magazine unde preţurile unor produse au scăzut chiar şi cu 80%. "Campania începe din 28 octombrie, se termina pe 24 noiembrie", a declarat Daniel Apostol, reprezentantul unui magazin.

Black Friday 2021. Cele mai căutate produse

Ca în fiecare an, în topul celor mai căutate produse sunt electrocasnicele, televizoarele şi telefoanele. Cum pentru a cumpăra din magazin e nevoie de certificat verde, cine nu are poate face comenzi online. "Pe cei care nu ajung în magazin îi îndrumăm să facă rezervă în magazin. Livram în 3 ore, chiar şi în weekend", a declarat Daniel Apostol. "Am angajat peste 200 de curieri. Avem maşini noi, avem şi curieri noi, avem investiţii în depozite. Avem o nouă soluţie de plată cu cardul pentru toţi curierii, tocmai pentru a eficientiza timpul de livrare", a declarat Elena Andrei, reprezentanta unei firme de curierat.

Black Friday 2021. Controalele arată că 30% din operatorii economici încalcă regulile

În acest an, de Black Friday, toată lumea, de la retaileri şi până la companiile de livrare, speră la vânzări şi profituri mai mari în comparaţie cu anul 2020. "Ne aşteptăm ca versus 2020, aceeaşi campanie, să fie undeva la 30%", a declarat Daniel Apostol. "Să fie o creştere de 50%, dacă vorbim de luna noiembrie. Şi strict în ziua de Black Friday creşterile sunt de 100%", a declarat Elena Andrei. Specialiştii îndeamnă la prudenţă totuşi. În fiecare an controalele arată că 30% din operatorii economici încalcă regulile în perioada Black Friday.

"S-au constatat deficienţe cu privire la calitatea produselor, cu privire la practici comerciale incorecte, adică preţul de la raft nu corespundea cu preţul de la casă, cu perioada asta de promoţii, au mărit nejustificat preţul", a declarat Mirel Benghe, comisar şef Protecţia Consumatorului. Sancţiunea pentru astfel de practici poate ajunge până la 100.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Black Friday 2021. A început sezonul reducerilor: care sunt cele mai căutate produse în acest an