Antena Meniu Search
x

Video Black Friday 2022. Când încep primele oferte de Black Friday. O mare companie dă startul reducerilor joi

Black Friday vine mai devreme în România. În mod normal, există o singură zi de mega discounturi, în a patra vineri din luna noiembrie, dar retailerii români au început deja campaniile de reduceri. Acestea nu ţin doar 24 de ore, ci chiar o lună, iar Vinerea Neagră ajunge până în decembrie, când încep promoţiile de Crăciun. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 26.10.2022, 21:01

Unele companii din România dau deja startul reducerilor de Black Friday Vezi și

România este printre singurele ţări care încep campania de Black Friday încă din luna octombrie. Pentru unele magazine online Black Friday ţine o zi, iar pentru altele o săptămână. "Cumva, atât pentru client, cât şi pentru comerciat e o mai mare relaxare. Nu mai e aceeaşi presiune pe servere, nu mai e aceeaşi presiune pe echipă, pe logistică, pe firma de curierat", a declarat specialista în e-commerce Raluca Radu. Un exemplu este şi comerciantul considerat a fi liderul pieței electroIT, care începe discounturile joi. Reducerile de pe site şi din magazine vor fi valabile timp de o lună.

Creşte numărul clienţilor care aleg plata în rate

De obicei, cele mai multe magazine se ghidează după cel mai mare jucător din piaţă. Însă nu doar data este diferită faţă de alte state, ci şi comportamentul consumatorilor. Specialiştii cred că, anul acesta, numărul clienţilor care aleg plata în rate va fi mult mai mare, având în vedere contextul economic actual. 

"Dacă analizăm datele din 2022 şi 2021, vedem o creştere pe partea de vânzări în rate de aproximativ 35%, iar în ultimele două luni din an estimăm cel puţin o dublare a vânzărilor, atât în magazine, cât şi în online. Ba chiar, din experienţa anilor trecuţi, aş putea spune că în online se vor tripla", a transmis directorul de servicii financiare Bogdan Matei. 

Conform datelor prezentate de Google, românii au început să fie mai atenţi la banii lor şi să îşi planifice din timp cumpărăturile de Black Friday, iar shopping-ul impulsiv a început să dispară. De asemenea, peste 90% dintre achizițiile făcute de cumpărătorii online în acest sezon au fost produse de necesitate sau care trebuiau înlocuite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Black Friday 2022. Când încep primele oferte de Black Friday. O mare companie dă startul reducerilor joi