Antena Meniu Search
x

Video BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei

Accident cumplit pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, seara trecută. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional. Un bărbat de 38 de ani a murit după ce a intrat cu maşina în parapetul metalic care desparte sensurile de mers ale autostrăzii. Glisiera a străpuns efectiv, autoturismul, într-un impact devastator. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 24.04.2024, 14:43

Vezi și

Accidentul a avut loc la kilometrul al autostrăzii A1, în zona localităţii Răteşti din judeţul Argeş. Şoferul în vârstă de 38 de ani se afla singur în autoturism şi se îndrepta către casă, la Piteşti. 

La un moment dat, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de glisiera metalică dintre cele două sensuri de mers. Impactul a fost atât de puternic, încât glisiera a trecut prin capota maşinii şi a ieşit prin portbagaj. Tânărul nu a mai avut nicio şansă, şi-a pierdut viaţa pe loc. Pentru a putea fi scos din autoturism, pompierii au fost nevoiţi să taie balustrada metalică, iar în acest moment se lucrează la repararea acesteia. Cel mai probabil, şoferul a pierdut controlul volanului din cauza fenomenului de acvaplanare. Mai exact, a acondus cu viteză pe un carosabil umed.

Acvaplanarea, când apare și cum trebuie reacționat

Acvaplanarea se produce atunci când pe carosabil se află un strat de apă care împiedică anvelopa să intre în contact cu asfaltul. În aceste condiţii, controlul autovehiculului devine aproape imposibil, chiar şi pentru cei mai experimentaţi conducători auto, potrivit acr.ro. În general, acvaplanarea apare atunci când se întrunesc următoarele condiţii: carosabil acoperit cu apă pe porţiuni mari şi viteza mare de deplasare a autovehiculului.

Pentru evitarea acvaplanării, conducătorii auto ar trebui să ţină cont de următoarele:

Uzura pneurilor poate conduce la micşorarea adâncimii benzii de rulare, fapt ce poate conduce la apariţia fenomenului de acvaplanare. "Întotdeauna verificaţi uzura anvelopelor şi înlocuiţi-le dacă este cazul. Verificarea, în mod regulat, a presiunii din anvelope creşte gradul de siguranţă al călătoriilor. Atenţie: atât presiunea mare, dar şi presiunea prea scăzută din anvelope favorizează acvaplanarea! În cazul anvelopelor cu profil unidirecţional, sensul de rotaţie al acestora trebuie să corespundă direcţiei de deplasare înainte a autovehiculului. Când cumpărați o anvelopă, acordați atenție sporită proprietăților anti – acvaplanare. Pe timp ploios, adaptaţi întotdeauna viteza la conditiile meteo si de drum. In viraje si in denivelarile din carosabil se acumuleaza volume de apa care pot produce acvaplanarea", mai scriu cei de la Automobil Club Român.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei